Fotbal / Sport Club Bacău – CF Brăila 3-0 (1-0), în meci amical

Sport Club Bacau - CF Braila 12
Sport Club Bacău și-a învins la scor colega de serie CF Brăila, însă rezultatul nu reflectă realitatea din teren. Sigur că fotbalul se joacă pe goluri, iar la acest capitol băcăuanii au fost net superiori, dar îngrijorătoare e prestația din primele 45 de minute, când brăilenii au dominat la toate capitolele. În prima repriză, băcăuanii au părut că joacă sub deviza ”să câștigăm fără să șutăm la poarta adversă” și culmea e că le-a ieșit.
În minutul 31, Căinari a centrat de pe stânga, Strugariu a recentrat din colțul careului mic, balonul l-a lovit pe Ivan și a intrat în poarta oaspeților. După ce începuse în sistemul 4-1-4-1, ”Tase” a schimbat în 4-2-3-1, exasperat de faptul că brăilenii au avut posesia mai toată prima repriză, irosind două bune situații de a egala, prin Spătaru (min. 34, șut în transversală) și Onofraș (min. 35, blocat de Lozneanu în careul mic).

La pauză, antrenorul oaspeților i-a scos pe Frunză și Onofraș, iar acest lucru s-a cunoscut, băcăuanii punând stăpânire pe joc. Petrariu a ieșit la rampă cu câteva degajări lungi extrem de precise, una dintre acestea transformându-se în pasă de gol pentru Bogdan Rusu, care a scăpat singur și a făcut 2-0 în minutul 51. După ce ambii antrenori au efectuat o mulțime de schimbări, cei care au înscris au fost tot băcăuanii, prin Ungureanu, în minutul 84, după ce atacantul gazdelor l-a driblat pe portarul Leu. Oaspeții ar fi putut înscrie golul de onoare, dar Olenic a ratat un penalty în prelungiri, șutând în transversală.
Sâmbătă, de la ora 18, Sport Club Bacău joacă pe ”Letea” în compania moldovenilor de la Milsami Orhei, echipă unde evoluează, printre alții, Romeo Surdu, Cristi Bud și Octavian Abrudan.

”A fost o primă repriză slabă, în care Brăila ne-a dominat. Noi ne-am creat doar faza autogolului, dar mă bucur că a participat acolo Strugariu. Nu am avut deloc posesia, am greșit multe mingi, dar le găsesc o scuză, faptul că ieri am avut două antrenamente tari și de asta le-am dat mai multe minute și celorlați care au intrat pe parcursul jocului. Repriza secundă m-a mulțumit, mai ales preocuparea de posesie și de a marca. Noi am avut mai multe ocazii, însă am reușit să înscriem doar 2 goluri pe situații foarte clare. A fost un joc util, mă bucură rezultatul care le dă încredere băieților pe viitor, dar trebuie să fim foarte atenți ca să eliminăm greșelile din prima repriză pentru că știm foarte bine că am suferit în campionat din cauza acestor greșeli neforțate și îmi doresc să nu le mai repetăm”, a declarat la final Viorel Tănase.

SC Bacău: Oltean (46 Petrariu) – Mihălăchioae (46 Luncanu), Lozneanu (59 Adăscăliței), Burcă (75 Belecciu), Sascău (59 Miron) – Taban (59 Țuțu) – Strugariu (46 Dumitriu), Cl. Tudor (46 B. Ungureanu), Hurdubei, Căinari (75 A. Popa) – B. Rusu (66 Predoiu). Antrenor: Viorel Tănase.

CF Brăila: Mitrea (46 Comănescu; 62 Leu) – Ghiocel (46 Stănciulescu), Ivan (75 Zaharia), Olenic, Dima (75 Mucuță) – Spătaru (66 G. Gheorghe), N’Digwe (63 Radu), Frunză (46 Petean), Iordache (63 M. Gheorghe) – Onofraș (46 Muscă), S. Nicoliță (75 Niță). Antrenor: Alin Pânzariu.

UPDATE: Aerostar Bacău s-a calificat în turul al IV-lea al Cupei României, după ce a învins la penalty-uri pe FC Panciu și va juca în turul următor, după toate probabilitățile, cu SC Bacău, pe 27 august.

FOTO: LUCIAN PURCARU

2 comentarii la „Fotbal / Sport Club Bacău – CF Brăila 3-0 (1-0), în meci amical”

  1. E laudabila perseverenta lui Tanase si insistenta cu 1-4-2-3-1. Jucatorii pot fi usor bulversati de schimbarea sarcinilor, dar, in timp, poate da roade aceasta policalificare. Insa, aceasta, pe banii publici, deoarece se vede ce greu se finanteaza echipa, desi a fost o suma destul de mare pentru liga 2. Echipa vrea sa experimenteze, in continuare, cu Tanase. Nu e rau, s-ar putea in 2-3 ani sa iasa un antrenor bun, pe banii bacauanilor.
    Va vand insa un pont: cand echipa nu este in masura sa faca fata unui adversar mai puternic, cea mai eficienta formula este 1-4-4-2, care inchide spatiile si poate realiza surprinderea pe contraatac, dar, la antrenamente, e bine sa exerseze PASELE DIN PRIMA, la inceput, din doua atingeri, daca jucatorii nu fac fata; se realizeaza surprinderea si adversarul nu are timp sa se replieze si sa inchida spatiile; astfel, Steaua’86, la insistentele lui I.Alexandrescu, trageau din prima, unul asupra altuia, cu forta foarte mare, dezvoltand viteza de reactie si reflexele necesare pasei DIN PRIMA. Pasele repetate in acest fel scoteau adversarul din joc, il dezorientau, iar extremele rapide sau pasele decisive ale lui Boloni sau T.Stoica, incheiau socotelile…
    Daca se continua jocul previzibil actual, echipa nu poate urca peste locul 6 !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.