Volei feminin / Campioana începe pregătirile în forță

Reunire Stiinta august 2014
Profesorul Florin Grapă a sunat luni dimineață adunarea pentru începerea pregătirilor în vederea unui sezon, care se anunță mai dificil decât precedentul. La prima ședință de pregătire au răspuns prezent 12 jucătoare, printre care și nou-venitele Tatiana Lupu, Olena Novgorodchenko, Yuliya Stoyanova, Ioana Baciu, Irina Radu și Alexandra Badea. Apropo de noutăți, ne-am fi dorit să vă prezentăm un material mai amplu cu declarații ale noilor jucătoare, însă, de exemplu, Baciu și Stoyanova au dat bir cu fugiții. Probabil că n-au înțeles că au venit la o echipă campioană, acolo unde nu au doar dreptul de a-și încasa salarii frumușele, ci și obligația de a sta de vorbă cu presa (și, prin intermediul acesteia, cu suporterii), atunci când sunt solicitate. Să sperăm că fetele nu vor fugi la fel și de minge.

Revenind la programul echipei campioane, prima săptămână programează două antrenamente pe zi, de luni până sâmbătă, în ”meniu” aflându-se celebrele TRX-uri. Au lipsit motivat Lucia Gaido (aflată la naționala Argentinei) și Anastasiya Harelik (nu are încă viza de România). Cât privește partidele de verificare, primele vor avea loc în perioada 10-14 septembrie, la Frasnes-Les-Anvaing, în Belgia, acolo unde Știința Bacău va participa la un turneu alături de formații din Franța, Spania, Polonia, Olanda și țara gazdă. O săptămână mai târziu, băcăuanele vor juca la Cupa Blajului cu Volei Alba, CSM București și CSU Medicina Târgu Mureș. Iată și declarațiile pe care le-am cules de la două dintre jucătoarele noi ale campioanei.

Olena Novgorodchenko : ”După primul antrenament am rămas cu o impresie plăcută, fetele sunt prietenoase și până acum totul este perfect. Am auzit multe lucruri bune despre echipă și despre domnul antrenor de la jucătoare care au mai evoluat în România. Știu că echipa a câștigat anul trecut campionatul și că vom juca în Champions League. Nu am auzit prea multe despre campionatul românesc, dar știu că practică un volei de calitate. Toate echipele din Champions League sunt foarte bune dar noi vom da tot ce putem. Obiectivul echipei, dar și al meu, este acela de a câștiga campionatul și de a da mereu ce avem noi mai bun.”

Tatiana Lupu : ”Mă simt foarte bine la Știința, știam de anii trecuți că este bine aici și am decis să mă întorc. Sper să păstrăm tradiția în continuare și să câștigăm cupa și campionatul. În Champions League vreau să facem o figură frumoasă și cred că sunt 1-2 echipe pe care le putem învinge.”

Un comentariu la „Volei feminin / Campioana începe pregătirile în forță”

  1. Care sunt cele 12 jucatoare ?
    Sa speram ca Baciu va fi fair play si cu suporteri ,cred ca are ceva admiratori aici,in Bacau . Defapt nu cred ,sunt sigur ! Chiar am auzit la un momendat prin Bacau ca ,vine Baciu ,debea astept si toate minunatiile .
    Multa bafta la doresc .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.