EXCLUSIV / Mateo Garralda: ”Este datoria mea să scot ce e mai bun din jucători”

Mateo Garralda
După ceva mai bine de două săptămâni de antrenamente cu vicecampioana României, Mateo Garralda a început să rupă câteva cuvinte în românește. De altfel, tehnicianul spaniol al Științei își exersează cunoștințele la fiecare ședință cu noii săi elevi. Iată impresiile sale după primele două săptămâni și jumătate petrecute la Bacău.

Rep. : Cum merge cu învățatul limbii române ?

Mateo Garalda: Gramatica este puțin dificilă, trebuie să fii foarte concentrat pentru a o înțelege. Trebuie să fiu foarte atent pentru a înțelege totul corect.

Rep.: Ai început să vorbești în românește cu echipa ?

M. G.: Încerc mereu ca la antrenamente să spun câteva propoziții în română, dar nu știu dacă mă fac înțeles (râde).

Rep.: Cum decurg lucrurile după 2 săptămâni și jumătate de antrenament cu noua echipă?

M. G.: Foarte bine. Jucătorii dau 100%, lucrează cu o intensitate foarte bună. Acum nu este o perioadă foarte dificilă, trebuie doar să muncească mult, greu, la intensitate mare, nu au foarte multe responsabilități.

Rep.: Cum ți se pare atmosfera la echipă ținând cont de faptul că sunt mulți jucători noi?

M.G.: Sunt și aspecte pozitive, și aspecte negative, dar prefer să vorbesc doar despre cele pozitive. Avem de-a face cu caractere noi, cu maniere diferite de a vedea lucrurile. De aceea, jucătorii mai vechi la echipă trebuie să dea dovadă de inteligență, aflându-se într-o conjunctură nouă, și acest lucru se întâmplă.

Rep.: Crezi că e bine că jucați al doilea meci de pregătire împotriva unei echipe foarte puternice cum e Pick Szeged ?

M.G.: E o șansă bună pentru noi, însă nu cred că rezultatul va fi foarte important. E foarte bine că vom întâlni o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic și tactic, iar noi va trebui să jucăm la un nivel foarte înalt. Nu vreau să par nepoliticos, dar nu-mi pasă foarte tare de acel meci chiar dacă, repet, va trebui să facem un joc foarte bun. Într-un astfel de meci se poate întâmpla orice.

Rep.: Ai auzit de problemele pe care le are HCM Constanța ?

M.G.: Aud în fiecare an că echipa din Constanța are probleme, după care câștigă tot. Trebuie să fim concentrați la ce avem noi de făcut și apoi să nu utiăm că, în afară de Constanța, mai sunt 4-5 echipe foarte puternice.

Rep.: Ești muțumit cu jucătorii pe care-i ai la dispoziție în acest moment ?

M.G.: Da, și este datoria mea să scot ce e mai bun din ei, să-i fac să gândească precum o echipă, după care vom face lucruri foarte bune.

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.