Karate / Aventuri băcăuane la campionatele naționale pentru copii

Arena Bacau karate (1)
Campionatul Naţional SKIF organizat pe 5 aprilie la Bucureşti a fost o adevărată încercare pentru echipa CS Arena 2011, antrenată de sensei Liliana Adochitei, Manuel Perju și Vasile Hermeziu. Trei sferturi dintre sportivii legitimaţi la Clubul Arena nu au împlinit 10 ani şi, potrivit noului regulament al Federaţiei Române de Karate, nu ar fi trebuit să participe la competiţia de kumite.
“Am riscat şi i-am trecut pe liste, nu înainte de a primi promisiunea că se va ţine cont de greutatea sportivilor. Am avut însă surpriza să constat la Campionat că au fost doar vorbe. Aşa se face că la categoria de 10-11 ani la care au intrat 8 dintre sportivii de la Arena cu vârste cuprinse între 8 şi 9 ani a fost un adevărat open. Nu au mai contat vârsta, greutate sau gradul”, a declarat sensei Liliana Adochiţei.

În pofida acestui dezavantaj evident, sportivii de la Arena au avut un comportament exemplar şi o determinare ieşită din comun. Deşi au avut de înfruntat adversari superiori ca greutate şi grad, echipa de “pitici” a clubului Arena s-a dovedit o piedică greu de trecut pentru concurenţi. Mai mult, unii chiar au fost nevoiţi să recunoască superioritatea sportivilor băcăuani, nu mai mari de o şchioapă. “Cel mai grăitor exemplu este al Alecsyei Munteanu (8 ani), centură verde, care are 24 de kilograme. Este o mână de fetiţă! A fost inclusă în categoria 10-11 ani (- 40 de kilograme), iar prima adversară era de două ori mai mare decât ea şi cu un grad superior (centura maro). Alecsya a intrat pe tatami cu ochii în lacrimi. Simţea teamă şi era de înţeles. A luptat uluitor şi a reuşit să puncteze, spre admiraţia tuturor arbitrilor. Parcă retrăiam povestea lui David şi Goliat”, a mai spus antrenorul Adochiţei.

În final, echipa de la Arena 2011 a urcat de zece ori pe podium. În total s-au obţinut la kumite două medalii de aur (Alecsya Munteanu şi Sorina Canelea), una de argint (Leonard Juncu) şi trei de bronz (Maria Bejan, Mihai Cocrea si Narcis Câtea), la kata o medalie de argint (Narcis Câtea), una de bronz (Maria Bejan), iar la kata echipe două medalii de bronz (Maria Bejan, Sorina Canelea, Diana Biliboc, Ioana Tanţoş, Alecsya Munteanu şi Paula Bejan).
“Sunt rezultate excelente, dacă ținem seama și de faptul că, în comparație cu anul trecut, s-au prezentat la Naționale mai mult cu circa 100 de sportivi, adică 250, aparținând de 16 cluburi redutabile. Singurul club băcăuan prezent a fost CS Arena 2011. Din cauza unei probleme medicale, Dumitrache Bianca nu a putut efectua deplasarea, fapt care ne-a lăsat fără un loc sigur pe podium” – a declarat sensei Manuel Perju.
Arena Bacau karate (2)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.