Dans sportiv / Dansatorii sportivi băcăuani, din nou la înălțime

Mateo Ipate si Madalina Ciuche
Așa cum ne-au obișnuit, atunci când participă la competiții, dansatorii sportivi băcăuani aduc acasă cupe, medalii și puncte importante ce contează în clasamentele FRDS. Week-end-ul trecut nu a făcut excepție, sportivii băcăuani participând la două competiții naționale la Brașov și Brăila. La Cupa Brașov sportivii de la Authentic Dance Sport 2007 Bacău au înregistrat următoarele rezultate: perechea Baisan Catalin – Zaharia Carina locul 2 la Basic Latin 14-15 ani și locul 6 la Basic Standard, aceeași categorie de vârstă; perechea Dogariu Teodor – Pricop Maria s-a clasat pe locul 6 în finala Open Latin 12-13 ani.

În cealaltă competiție, Cupa Brăila, cei de la Authentic 2007 au adus acasă o medalie de bronz, prin perechea Spulber Alin – Munteanu Sorana, la Basic Latino 16-35 ani. La același concurs, perechea Florea Andrian – Iordache Teona, de la Clubul de Dans Sportiv ADAMAS, s-a clasat pe locul 6 în finală. La clasa Hobby, categorie de vârstă 6-9 ani, perechea Bâlu Rareș – Rotaru Patricia s-a clasat pe locul 4. La Basic Standard, 6-11 ani, Ipate Mateo și Ciuche Mădălina s-au clasat pe 4, iar la clasa D 6-11 ani au cucerit argintul. Tot pe poziția a doua a podiumului s-au clasat și Teodoru Matei – Miron Maria la clasa E, 6-11 ani.

Medalii de aur au adus acasă perechea Haidău Marian – Arseni Bianca, ei reprezentând Clubul Adamas la clasa E, categorie de vârstă 16-35 de ani. Trebuie menționat că cele două cluburi băcăuane au avut reprezentanți și in rândul arbitrilor: Luminița Illeș de la Authentic 2007 jurizând la Brașov, iar Romeo Tănasă de la Adamas la competiția de la Brăila. La sfârșitul acestei săptămâni, Sala Polivalentă din capitală gazduiește una din cele mai importante competiții de dans sportiv din România. Este vorba de Dance Masters 2014, competiție ajunsă la ediția a 11-a. Această competiție gazduiește întreceri naționale, la care vor participa peste 1000 de sportivi, dar și internaționale, fiind prezenți sportivi din peste 20 de țări. Și la nivel de arbitri se anunță o prezență importantă, confirmând participarea jurați din 15 țări. Pe parcursul celor 3 zile de concursuri (28, 29 și 30 martie), spectatorii vor putea viziona și alte momente, printre care gale, spectacole demonstrative executate de campioni mondiali, aceștia putând chiar participa la ediția inaugurală a Trofeului “Titus Munteanu” la vals vienez, competiție ce se adresează amatorilor de vals vienez, nelegitimați în cadrul FRDS. Cluburile băcăuane deplaseaza un număr important de sportivi la acest concurs important. Mult succes!
(Florin Ștefănescu)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.