Cu forcepsul / Sport Club Bacău – Dunărea Galați 2-1 (1-1)

Sport Club Bacau - Dunarea Galati (1)
Sport Club Bacău a obținut o victorie chinuită în fața ultimei clasate din seria I a eșalonului secund și își consolidează poziția a șasea, ultima care duce în play-off. Cu toate acestea, evoluția băcăuanilor a lăsat de dorit, lucru recunoscut și antrenorul Viorel Tănase la finalul jocului. La fel de-adevărat este și faptul că gruparea gălățeană a arătat că merită mai mult decât ultimul loc, punând destule probleme gazdelor.

Meciul a început vijelios, cu cinci ocazii în primul sfert de oră, trei băcăuane și două gălățene, dar atacanții Bogdan Rusu și Bâtfoi nu au găsit cele mai bune soluții. A urmat o perioadă de joc tern, desfășurat între cele două careuri, întrerupt de faza care a dus la deschiderea scorului. În minutul 37, Căinari a luat o acțiune pe cont propriu în flancul drept, a pătruns în careu și a marcat cu un șut frumos, la colțul lung. Șase minute mai târziu, gălățenii au egalat, după ce Bâtfoi a înscris cu un șut imparabil, de la 14 metri, în urma unui contraatac rapid.

În minutul 47, arbitrul Lucian Rusandu a ieșit la rampă cu o decizie pripită, acordându-i al doilea cartonaș galben lui Matei, pentru un fault de joc. Costel Enache a reacționat rapid și l-a schimbat pe celălalt jucător al său care primise avertisment. Altfel, deși în superioritate numerică, gazdele n-au găsit deloc drumul spre poarta lui Bogdan Miron, jocul fiind unul de un nivel extrem de scăzut. Băcăuanii au marcat golul izbăvitor în minutul 84, atunci când Bogdan Rusu a scăpat singur dintr-o poziție suspectă dar corectă, fundașul dreapta al oaspeților scoțându-l din ofsaid, a pătruns și a înscris cu un șut plasat din mijlocul careului advers. Antrenorul Costel Enache a luat foc, a protestat vehement la adresa arbitrilor, dar a și recunoscut la final evoluția modestă a elevilor săi.

Gruparea băcăuană rămâne pe locul 6 în clasamentul seriei I, acumulând 24 de puncte, cu 4 mai multe decât următoarea clasată, Unirea Tărlungeni. Miercuri, în etapa a 22-a, Sport Club Bacău va juca pe terenul ocupantei locului 5, ACS Berceni.

SC BACĂU: Petrariu – Luncanu (65 Sascău), Burcă, Adăscăliţei, C. Miron (57 Mihălăchioae) – Căinari (77 Curiliuc), Cl. Tudor, Taban, Hurdubei – B. Ungureanu, B. Rusu. Antrenor: Viorel Tănase.

DUNĂREA: B. Miron – Blănaru, I. Ursu, Stelian Cucu, Sorin Cucu (54 L. Radu) – Vraciu, Sfrijan, V. Ion, Cenk (67 Gohoreanu) – Bâtfoi, M. Matei. Antrenor: Costel Enache.

Cartonașe galbene: Burcă (min. 78) / M. Matei (min. 33, 47), Sorin Cucu (min. 39), V. Ion (min. 60).

Cartonaș roșu: M. Matei (min. 47).

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Iulian Radu şi Vlad Bârleanu (ambii din Bucureşti).

Spectatori: 300.

Un comentariu la „Cu forcepsul / Sport Club Bacău – Dunărea Galați 2-1 (1-1)”

  1. Daca meciul urmator (in deplasare la Berceni) va castiga, Bacaul va face „0” in clasamentul adevarului, la fel ca Berceniul si, eventual, ca si Clinceniul (daca aceasta nu va face puncte in deplasare). Deci, poate fi pe locurile 4-6. In plus, conteaza punctele obtinute in meciurile directe cu celelalte 5 echipe din primele 6. Meciul de azi nu a fost usor pentru ca Dunarea vrea sa se salveze, iar C.Enache e antrenor de liga 1, ceea ce s-a vazut si in celelalte meciuri din retur. Peste toate, bun arbitru. Cu asa arbitri, s-ar putea promova sigur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.