EXCLUSIV / Eliodor Voica: ”Meciul de la Odorhei a arătat că nimeni nu este de neînlocuit”

Eliodor Voica
După victoria categorică de la Odorhei, antrenorul Eliodor Voica a ținut să-și felicite jucătorii și să sublinieze aportul handbaliștilor tineri utilizați în acest meci, cu o mențiune specială pentru debutantul Victor Vartic.
Reporter: Bacăul obţine la Odorhei cea mai categorică victorie dintr-un meci oficial cu echipa locală. Care crezi că a fost factorul principal care a favorizat acest lucru?

Eliodor Voica: Eu cred că principalul factor a fost dorinţa jucătorilor, a întregii echipe de a câştiga aici, cu toţii au conştientizat şi am conştientizat faptul că la Tg.Jiu a fost o mare eroare a noastră, putând foarte uşor să ieşim altfel de acolo, dar aş vrea să închei capitolul şi nu aş vrea să închei fraza fără să le mulţumesc sportivilor pentru modul în care ei s-au bătut, să-i felicit şi aş face menţiunea vizavi de jucătorii care astăzi au venit de la echipa a doua. Vreau să-i felicit pentru modul în care ei s-au comportat, mai ales pe Victor Vartic, debutant în Liga Naţională.

Rep: A fost vorba despre nişte schimbări faţă de meciul de la Tg. Jiu. În ce măsură s-au dovedit decisive astăzi?

E. V.: Eu cred că astăzi au arătat mult mai mult decât aş spune eu în cuvinte, dar în momentul de faţă avem cu toţii o satisfacţie, mai mult, aş spune, aş puncta mai direct prin faptul că aceşti tineri sportivi au confirmat că au valoare şi nu sunt chiar întâmplătoare rezultatele pe care ei le-au avut în divizia secundă.

Rep: Mutările pe care le-ai făcut azi ţi-au arătat o direcţie de urmat pe mai departe?

E.V.: Absolut. Lucrul acesta rămâne cel puţin până în momentul de faţă de netăgăduit şi eu cred că ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea, mai corect nimeni nu este de neînlocuit.

Rep: Rezultatul acesta pare să ne dea motive de optimism, având în vedere că urmează meciul cu echipa de pe locul II.

E.V: Este foarte adevărat că avem foarte multe meciuri grele, foarte multe meciuri importante şi, totuşi, zic eu, să păstrăm un optimism că acest lucru nou pe care l-am adus în echipă va fi păstrat, menţinut pe toată durata campionatului nostru, de ce nu şi în play-off. Adică, nu aş vrea să cred că a fost doar o etapă sau un simplu foc de paie.

Rep: Poate să însemne rezultatul de la Odorhei că lupta pentru titlu nu este deloc încheiată, având în vedere faptul că urmează şi play-off-ul?

E.V.: Eu am mai spus lucrul acesta, fără să fiu foarte euforic, cred că acest campionat va fi unul special, în ciuda faptului că am avut şi greşeli. Cred eu că totuşi campionatul se va disputa în ultimele etape, mă refer la play-off şi lucrul acesta ar trebui să ne facă mult mai optimişti decât am fost până acum. Dacă aş privi retrospectiv, aş spune că noi am avut erori, lucru pe care toţi îl ştim, dar avem puterea să mergem în faza finală a play-off-ului cu un alt suflu, cu un alt mental, care să ne fie de mare ajutor pentru abordarea meciurilor decisive din acea etapă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.