Fără istoric / HCM Constanța – Știința MD Bacău 31-24 (17-12)

HCM Constanta - Stiinta Bacau (1)
Ceea ce ar fi trebuit să fie derby-ul Ligii Naționale de handbal masculin n-a fost decât un galop de sănătate al campioanei în fața vicecampioanei. Meciul de joi seara a arătat destul de clar că există o netă diferență de valoare între cele două echipe, iar speranțele la titlu ale băcăuanilor sunt simple iluzii.

Eliodor Voica a început jocul cu Fenici la coordonare, dar acesta a arătat din nou, din păcate, că e din alt film decât coechipierii săi, pasele sale mergând doar la interi. Nema extreme, nema pivot. Rusia a fost titularizat și el pe inter stânga, a înscris trei goluri frumoase, dar a comis de două ori mai multe greșeli. La capitolul greșeli s-a evidențiat și Cristi Ghiță, care a oferit un veritabil recital de pase la intercepție ori direct la adversar.

Spuneam înainte de meci că anihilarea lui Șimicu ar putea constitui cheia meciului. Nimic mai greșit. Șimicu a fost ca și inexistent, dar asta n-a contat, fiindcă Csepreghi a făcut ce-a vrut cu apărarea și cu portarii echipei băcăuane. Fără să fie deranjat cu vreun marcaj mai strâns. Singurii handbaliști băcăuani care s-au mișcat acceptabil au fost Da Silva, Rotaru și Tevzadze, fără ei scorul ar fi luat proporții rușinoase.

În loc de vise cu titlul, echipa băcăuană ar trebui să-și facă griji pentru locul de pe care va intra în play-off. După maniera în care evoluează Știința în deplasare, locul 3 e în pericol, în condițiile în care băcăuanii au deplasări la Odorhei, Târgu Jiu și Dinamo.

HCM CONSTANȚA: Popescu, Stănescu – Toma (10), Csepreghi (8), Buricea (4), Șimicu (3), Criciotoiu (2), Novanc (2), Cristescu (1), Angelovski (1), Vujadinovic, Adzic, Sadoveac, Stavrositu. Antrenor: Zvonko Sundovski.

ȘTIINȚA BACĂU: Grigoraș, Tamaș, Tevzadze – Da Silva (6), Rotaru (5), Ghiță (4), Păunică (3), Rusia (3), Bondar (1), Ramba (1), Johannson (1), Celestin, Iancu, Fenici, Cotinghiu, Tărîță. Antrenor: Eliodor Voica.

Arbitraj fără probleme al cuplului Valentin Călina – Claudiu Belean.

Foto: metisson.net

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.