La 11 secunde de o mare rușine / Cipru – România 30-31 (16-15), în preliminariile CM 2015

Romania handbal masculin
Am trăit s-o vedem și pe asta: România s-a chinuit să bată Ciprul, echipă pe care, de exemplu, astă-vară, Finlanda (ați auzit de Finlanda în handbal ???) o bătea la 12 goluri la Nicosia. Selecționata pregătită de Eliodor Voica a fost la un mic pas să se facă de rușinea Europei, golul victoriei fiind înscris de Florea, dintr-o aruncare de la 7 metri, cu 11 secunde înainte de final.
Nu știm exact ce a fost în Cipru, dar vedem că domnul Șimicu, handbalistul anului 2013, a marcat 4 goluri din 10 aruncări!!! În fața unor amatori… Se pare că unii vin la echipa națională doar din obligație și de teama de a nu fi suspendați și poate că e momentul să se spună lucrurilor pe nume. Fiindcă nu se poate să mături pe jos cu Slovacia în noiembrie și, la două luni distanță, să fii la un pas să pierzi cu Cipru. Se mai poate spera în calificarea la play-off? Vom încerca să aflăm asta de la selecționerul Eliodor Voica.

Evoluția scorului: 2-2 (5), 6-5 (10), 8-8 (15), 12-11 (20), 15-12 (25), 16-15 (pauză), 18-17 (35), 18-19 (40), 21-22 (45), 25-26 (50), 29-28 (55), 30-31 (final).

România: Irimuș, Șelaru – Talas (5 goluri / 6 aruncări), Fenici (5/6), Ghiță (4/4), Florea (4/4), Șimicu (4/10), Acatrinei (3/5), Rotaru (2/3), Mihalcea (2/3), Asoltanei (1/2), Cîmpan (1/2), Csepreghi (0/2), Criciotoiu (0/2), Iancu, Șandru.

Miercuri, de la ora 18, România întâlnește Italia la București.

Foto: libertatea.ro

7 comentarii la „La 11 secunde de o mare rușine / Cipru – România 30-31 (16-15), în preliminariile CM 2015”

  1. Cred c-ar trebui incercata si varianta aducerii unei echipe de antrenori straini (preferabil nordici), atat la nationala feminina, cat si la cea masculina, pentru un mandat mai lung, in care sa incerce sa faca modificari cat de cat profunde. Este limpede ca, atat la feminin, cat si la masculin, lucrurile merg din rau in mai rau. Sunt uimit ca, de atatia ani de zile, nici macar o singura data nu s-a incercat varianta aducerii unui antrenor strain. Nu sunt specialist, dar mi se pare ca toate variantele din ultimii ani si-au dovedit limitele (Rasnita, Omer, Stanga, Voica, Tadici, Voina). In orice caz, in ipoteza in care calificarea va fi ratata (chiar si in play/off), cred ca domnul Voica ar trebui sa isi prezinte demisia, macar formal. Calificarile pentru european au fost un dezastru (0 puncte), iar fluctuatiile din aceste calificari (victorii chinuite, la limita, cu Italia si Cipru) ma fac destul de sceptic pentru un eventual play/off. Nu in ultimul rand, felicitari pentru materialele postate pe site si pentru postarile civilizate si avizate ale celor mai multi dintre suporteri. Probabil ca ati fi meritat macar un titlu pentru atmosfera din sala, dar ma tem ca in pofida unor cuvinte frumoase si a unei atitudini totusi incomparabile cu cea a antrenorului nationalei feminine, actualul antrenor de la Bacau si de la nationala nu poate mai mult. Au trecut totusi cativa ani de la instalare.

    1. Alex nu cred ca simpla aducere a unui antrenor strain ar rezolva problemele din handbalul romanesc. Cauzele sunt din pacate multiple si foarte grave ! primordial in opinia mea este baza de selectie care e absolut catastrofala,jalnica !!! repet,antrenorul e doar varful aisbergului,cauza reala a declinului din handbalul romanesc se afla la conducerea federatiei !!!

  2. Sunt de acord. Aducerea unui antrenor strain nu este o garantie si nu rezolva toate problemele, asa cum spuneai, multiple si grave. Dar este de luat in considerare, macar ca varianta, dupa atatea esecuri. Observ ca, in unele cazuri, (Brazilia, Polonia si Ungaria, in acest din urma caz, la CE din 2012), aceasta varianta a dat rezultate, chiar si pe termen scurt. Absolut de acord si in privinta cauzei reale, primordiale, a declinului din handbalul romanesc. Din pacate, cred ca declinul se va accentua.

  3. Aceasi abordare (Vezi Turda, Baja Mare), acelasi antrenor, Voica, acelasi discurs. Vinovat e sportivul, dar el de ce nu a motivat jucatorii.LLe ridicam statui Acum 3 zile, Azi Ii acuzam. Tipiic Romanesc.

  4. Talas (5 goluri / 6 aruncări), Fenici (5/6), fata de jocul precedent a schimbat total. Un pivot „beton”, extrema Florea, Asoltanei prea putin folosit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.