Rămâne lupta pentru locul 3 / Volero Zurich – Știința Bacău 3:1 (25-16, 25-23, 26-28, 25-23)

Volero Zurich - Stiinta Bacau
Campioana României la volei feminin a pierdut și al treilea meci disputat în deplasare în Champions League și nu mai are nicio șansă la locul 2 în grupă. Știința n-a pierdut la Zurich fiindcă adversara i-ar fi fost net superioară, dar voleibalistele băcăuane au căzut pradă propriilor greșeli neforțate, cum ar fi multitudinea de servicii trimise afară ori în fileu.
În primul set, gazdele au fost superioare la toate capitolele și au câștigat fără mari probleme la 16. Setul secund a fost unul al răsturnărilor de scor: 3-5, 10-6, 16-10, 21-21. Băcăuanele au servit mult mai bine, blocajul a funcționat și el, însă, la 22-22, Sobo (altfel, cea mai bună jucătoare a partidei) a servit afară, iar la 24-23 Rogojinaru a preluat aiurea și Volero a făcut 2-0, însă era clar că Știința poate mai mult.
Setul al treilea a avut, de asemenea, o evoluție spectaculoasă a scorului: 8-7, 11-16, 19-17, 23-24. La prima minge de set pe care au avut-o oaspetele, elvețiencele au avut atac în aut, mutat în teren de arbitri, spre disperarea lui Florin Grapă. Din fericire, băcăuanele au avut puterea să revină și au câștigat setul după un atac din linia a doua al Monikăi Potokar. Din păcate, greșelile au revenit în jocul campioanei României în setul al patrulea, mai ales după al doilea time-out tehnic, când gazdele s-au desprins decisiv la 20-15, făcând zadarnică zvâcnirea din final a oaspetelor. Senzația a fost că diferența în acest meci au făcut-o în principal trăgătoarele gazdelor, care au pus mingea jos mult mai ușor decât băcăuanele.

Știința Bacău dispută ultimul meci din actuala ediție a Champions League pe teren propriu, marți, de la ora 17, împotriva polonezelor de la Tauron MKS Dabrowa Gornicza, într-o veritabilă finală pentru locul 3 în grupă.

VOLERO: Rykhliuk (22 de puncte), Carcaces (19), Ninkovic (12), Golubovic (10), Klaric (9), Thompson (7), Popovic – libero. Au mai jucat: Guerra (1), Granvorka, Unternahrer și Nyukhalova. Antrenor: Dragutin Baltic.

ȘTIINȚA: Sobo (21), Potokar (15), Sosa (14), Rogojinaru (6), Staelens (2), Herlea (1), Vujovic – libero. Au mai jucat: Bacșiș (4), Petrovic (1), Bălțatu (1) și Miclea. Antrenor: Florin Grapă.

Foto:cev.lu

Un comentariu la „Rămâne lupta pentru locul 3 / Volero Zurich – Știința Bacău 3:1 (25-16, 25-23, 26-28, 25-23)”

  1. Cum adica in setul secund „Băcăuanele au servit mult mai bine”? Pai atunci a fost dezastru…un servici reusit iar al doilea a fost un „serviciu” oferit gazdelor. Atunci se putea decide partida.
    Si tovarasa Thompson, cred ea era cu nr.15, ne-a spart cu serviciile in ultimul set, vreo 7 consecutive; si nu numai in ultimul set.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.