EXCLUSIV / Ce au spus observatorul și arbitrii despre partida IFK Kristianstad – Știința Bacău

Jan Thore Lauritzen, Said Bounouara si  Khalid Sami 1
Pentru a avea o imagine cât mai completă asupra partidei de duminică seara, am reușit să stăm de vorbă atât cu observatorul norvegian al întâlnirii, cât și cu arbitrii francezi, ale căror păreri sunt cât se poate de interesante. Iată ce ne-a spus delegatul EHF, Jan Thore Lauritzen: ”Din punctul meu de vedere, meciul a fost OK, arbitrajul a fost bun, cu excepția unor mici greșeli, pe care le vom discuta împreună. A fost un joc ușor pentru echipa suedeză după primele 10 minute. Mă așteptam la un meci strâns și chiar mă întreb ce s-a întâmplat cu echipa oaspete după ce a avut un început destul de bun. Săptămâna viitoare este, însă, un alt meci, iar surprize în handbal s-au mai văzut.”

Arbitrul francez Said Bounouara a opinat că rezultatul nu reflectă diferența de valoare dintre cele două echipe: ”părerea mea este că cele două echipe sunt de același nivel, problema a apărut în capul jucătorilor români, asta cred eu că s-a întâmplat. Jocul colectiv al oaspeților a suferit și nici nu au fost intervenții ale portarilor care să ofere un anumit confort apărării. În primele 10 minute, echipa română a jucat bine după care a căzut, nu a mai găsit soluții, în pofida numeroaselor schimbări tactice făcute de antrenor și în apărare, și în atac. Sunt zile în care nu-ți iese nimic, iar pentru echipa dumneavoastră a fost o astfel de zi. În plus, n-ați avut nici noroc, atunci când portarii mai atingeau mingea, aceasta intra mereu în poartă, a fost vorba și de lipsă de șansă. Cred că Știința Bacău e o echipă bună, nu de calitatea pe care a arătat-o la acest meci. Apărarea a fost ca și inexistentă.”

Referitor la eventuala teamă a handbaliștilor Științei de a juca mai agresiv în apărare de frica unor eliminări, Said Bounouara a precizat: ”nu așa se face, trebuie să-ți faci jocul și să vezi ce se întâmplă. Nu avem nimic cu agresivitatea manifestată face-to-face. Sfatul pe care eu pot să-l dau jucătorilor e următorul: jucați, și apoi adaptați-vă în funcție de ce se întâmplă.”

2 comentarii la „EXCLUSIV / Ce au spus observatorul și arbitrii despre partida IFK Kristianstad – Știința Bacău”

  1. „Sfatul pe care eu pot să-l dau jucătorilor e următorul: jucați, și apoi adaptați-vă în funcție de ce se întâmplă.”

    Tactica în ceea ce priveşte apărarea, enunţată public înainte de meci de domnul Voica, din păcate a fost cu totul alta. Şi nu mi-a plăcut nici mentalitatea de a merge acolo să luăm 5. Nu, mergi cu imboldul de a face meciul carierei, de a te autodepăşi şi la sfârşit dacă ai scos ceva cu atât mai bine, dacă nu, măcar ai încercat şi ai sperat! Deci deja 2 puncte slabe, aşa doar la o analiză sumară, fără a vedea meciul.
    În fine, mergem înainte, şi la bine şi la rău, Ştiinţa e echipa noastră!

  2. Si mai aduceti un preparator fizic din Zimbabue, o psihooloaga din Hawai….Un team-manager de pe alta planeta, ca sa ne facem de ras si in alta galaxie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.