Handbal masculin / Italia – România 22-23 (9-11), cu cinci băcăuani în teren

Romania - Islanda (23)
Naționala de handbal masculin a României a debutat cu o victorie în preliminariile Campionatului Mondial din 2015. În fața unei naționale modeste, a cărei vedetă a fost handbalistul lui HBC Nantes, Michele Skatar, jucătorii pregătiți de Eliodor Voica au condus în permanență, dar nu s-au desprins la mai mult de 4 goluri în repriza secundă. Gazdele s-au apropiat la un gol în ultimul minut, pe fondul unor greșeli tehnice ale românilor pe faza de atac.
În naționala țării noastre au evoluat cinci componenți ai Științei Municipal Dedeman Bacău, patru dintre ei regăsindu-se pe lista marcatorilor. Dragoș Iancu a fost folosit doar pe faza defensivă, fiind descalificat pe final pentru trei eliminări de 2 minute. Următorul meci al României va avea loc duminică, la București, în compania Slovaciei, echipă care a învins miercuri naționala Ciprului cu 35-14.

”Eu zic că toată lumea a avut o evoluție bună, cu amendamentul că, fiind primul meci, jucat în deplasare, poate că a fost puțin mai multă reținere și lipsă de curaj. Pentru meciul cu Slovacia, de duminică, trebuie să ne păstrăm optimismul, fiindcă niciun meci nu seamănă cu altul, dar va trebui să eliminăm greșelile tehnice pe care le-am făcut cu Italia”, ne-a declarat selecționerul Eliodor Voica.

În victoria contra Italiei, România a evoluat în formula: Mihai Popescu (24 de intervenții), Ionuț Irimuș (1 interv.) – Mihai Asoltanei (4 goluri), Andrei Mihalcea (3), Cristian Ghiță (2), Cristian Fenici (2), Florin Acatrinei (2), Ionuț Ramba (2), Ionuț Rotaru (2), Andrei Grasu (2), Gabriel Florea (2), Huba Talas (1), Flavius Cîmpan (1), Albert Cristescu, Dragoș Iancu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.