Deloc o formalitate / CSM Târgoviște – Știința Bacău 1:3 (26-28, 19-25, 25-21, 22-25)

CSM Targoviste - Stiinta Bacau (6)
Campioana României la volei feminin a debutat în noua ediție de campionat cu o victorie, pentru care a muncit însă mai bine de două ore. În pofida statutului de nou-promovată, echipa CSM Târgoviște e alcătuită din numeroase jucătoare experimentate, precum Diana Calotă, Cristina Zanfir, Marija Sandic sau Bojana Stojkovic, oferind o replică puternică echipei lui Florin Grapă. Din păcate, meciul s-a disputat în fața unei săli aproape goale, iar dacă la meciul cu campioana sala e goală, atunci care e rostul echipei din Târgoviște ?

Gazdele au început în trombă, conducând cu 5-1 și 8-3. Băcăuanele și-au revenit după al doilea time-out tehnic, când au luat conducerea, dar târgoviștencele au avut două mingi de set, la 24-23 și 26-25. Oaspetele au salvat de fiecare dată, iar Roxana Bacșiș a trecut în contul campioanei primul set cu un serviciu precis. Setul al doilea a fost controlat de echipa băcăuană, chiar dacă echipa din Târgoviște a revenit la un moment dat la 19-20.
Știința a început bine setul al treilea, a condus cu 8-5, după care gazdele au revenit și, pe fondul numeroaselor desincronizări din apărarea echipei campioane, a izbutit să câștige parțialul. Și setul al patrulea a fost plin de emoții pentru echipa oaspete. CSM Târgoviște a condus de la început, a avut chiar 20-17 și 21-19, dar Știința a întors rezultatul pe serviciul Mihaelei Herlea, meciul fiind închis de un atac al Alexandrei Sobo.

Victorie mai grea decât era de așteptat, la capătul unui joc în care greul a fost dus tot de titularele din sezonul trecut plus liberoul Marina Vujovic. ”Sunt necăjit că nu ne-a ieșit jocul, în turneul din Serbia am evoluat mult mai bine. Serviciul și preluarea m-au dezamăgit cel mai tare, dar astea sunt deficiențe rezolvabile. Chiar dacă nu sunt încântat, importante rămân cele 3 puncte obținute la Târgoviște”, ne-a declarat antrenorul campioanei, Florin Grapă.

ȘTIINȚA: Sabina Miclea-Grigoruță, Mihaela Herlea, Alexandra Sobo, Monika Potokar, Denisa Rogojinaru, Ramona Breban, Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Kim Staelens, Roxana Bacșiș, Marina Cvetanovic și Aleksandra Petrovic.

4 comentarii la „Deloc o formalitate / CSM Târgoviște – Știința Bacău 1:3 (26-28, 19-25, 25-21, 22-25)”

  1. D-le „Sport Reporter” tribunele nu au fost goale. Au fost aproximativ 300 de oameni in sala si nici unul nu a venit sa vada echipa campioana! O sa mai auziti de echipa din Targoviste si o sa va dati singur raspunsul la intrebarea „care e rostul echipei din Targoviste?” Daca va puneti astfel de intrebari in conditiile in care voleiul este un sport atat de putin promovat in Romania, atunci va rog sa imi permiteti sa ridic si eu o intrebare: „care este rostul dumneavoastra in presa sportiva?”

    1. Unul din rosturile noastre e de a promova sporturi ca voleiul și de a vă da ocazia să vă spuneți punctul de vedere. Cine i-a oprit pe cei din Târgoviște să-și promoveze echipa ? Uitați-vă la Blaj, echipă care joacă mereu cu sala plină.

  2. bravo fetelor,speram si anul asta la titlul de campioana si la cupa binenteles.sa facem si fata in champions league.succes stiinta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.