Derby onorat, lider nou / Știința MD Bacău – HC Odorhei 30-26 (12-13)

Stiinta Bacau - HC Odorhei (11)
Știința Municipal Dedeman Bacău a câștigat derby-ul de miercuri seara cu HC Odorhei și s-a instalat pe prima poziție a clasamentului Ligii Naționale de handbal masculin. Cele două echipe n-au înșelat așteptările și au oferit publicului un spectacol handbalistic de calitate, răsplătit pe măsură de fani. Ca și în jocul de sâmbătă, Știința a avut un început greoi, cu aceleași probleme în atacul pozițional (probabil că a devenit un șablon supărător această expresie), dar și cu două aruncări de la 7 metri irosite de Marius Bondar și Cristi Ghiță. Fără aruncări de calitate de afară și cu un Levente Szabo în formă în față, băcăuanii au intrat la pauză cu un handicap minim.

De la cabine a ieșit parcă o altă echipă a Bacăului, care a luat conducerea pentru prima dată în minutul 37. Cu același Ionuț Rotaru foarte inspirat la timonă, dar și cu brazilianul Da Silva foarte precis la 7 metri și inspirat în pătrunderi, băcăuanii au dominat repriza a doua. Omul meciului a fost însă Ștefan Grigoraș. Introdus în minutul 43, tânărul portar al vicecampioanei a avut o evoluție senzațională, care a inclus și două aruncări de la 7 metri apărate, ridicând sala în picioare și conferind fazei de atac liniștea de care avea nevoie. Fane a arătat că locul lui e la prima echipă, iar asta trebuia să se întâmple mai demult. Îmbucurătoare a fost evoluția lui Cristi Fenici, la cel mai bun joc al său în tricoul Științei, așa cum remarcabilă a fost din nou prestația defensivă a lui Michelin Celestin. Nu-l uităm nici pe Martin Johannson, cel mai constant pe ambele faze dintre nou veniții la Știința.

Vicecampioana pare să-și revină după eșecul de la Baia Mare și tensiunile aferente. Rămâne ca handbaliștii băcăuani să dovedească acest lucru în următoarele trei partide, acasă cu Klaipeda Dragunas (sâmbătă, ora 18), la Turda (joia viitoare) și în manșa a doua cu lituanienii (duminică, 20 octombrie).

Evoluția scorului: 0-2 (min. 5), 3-5 (min. 10), 5-8 (min. 15), 8-10 (min. 20), 10-11 (min. 25), 12-13 (pauză), 14-14 (min. 35), 17-16 (min. 40), 20-18 (min. 45), 23-21 (min. 50), 26-23 (min. 55), 30-26 (final).

ȘTIINȚA BACĂU: Răducu Tamaș (6 interv.), Shota Tevzadze (4 interv.), Ștefan Grigoraș (12 interv.) – Uelington Da Silva Ferreira (10), Ionuț Rotaru (6), Cristian Ghiță (5), Martin Johannson (3), Cristian Fenici (3), Dragoș Iancu (1), Vladimir Rusia (1), Gabriel Bujor (1), Michelin Celestin, Marius Bondar, Rareș Păunică, Florin Dospinescu, Ionuț Ramba. Antrenor: Eliodor Voica.

HC ODORHEI: Levente Szabo (12 interv.), Szilard Orban – Goran Kuzmanoski (7), Lazo Majnov (5), Damjan Blecic (3), Alexandru Irimescu (2), Chike Onyejekwe (2), Huba Talas (2), Vlăduț Vlad (2), Erwin Feuchtmann (2), Attila Komporaly (1), Andrei Mihalcea, Botond Ferenczi. Antrenor: Vlad Caba.

Eliminări de 2 minute: 3-4.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 7 (5) – 3 (1).

Au arbitrat foarte bine Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

Foto: Dan Duță.

10 comentarii la „Derby onorat, lider nou / Știința MD Bacău – HC Odorhei 30-26 (12-13)”

  1. Îmi pare tare rău pentru Ghiţă. E tânăr şi are încă timp doar că-i trebuie un impuls ceva. Am văzut că primele minute au jucat nişte scheme puţin diferite cu el, doar că te îngroapă când ţi-e lumea mai dragă. E clar faptul că se simte şi presiunea sălii pe el căci până la urmă cine nu ratează?
    Ghiţă totuşi ratează şi din faze 1 la 1 şi astea nu i le poate ierta nimeni. Meciul ăsta s-a scos totuşi când pe inferioritatea noastră a îngropat portarul cu o super ghiulea. În rest a fost modest, mult sub Rotaru, Da Silva sau Johannson.
    Din păcate Bondar a făcut iar un meci slab, Dospinescu clar nu mai e cel de anul trecut (ceva se întâmplă cu el).

  2. Rezultat echitabil in final 1-1……pe teren le-am aratat cine sUnt jupanii iar in tribune din nou ne-am facut de ras .

  3. Un joc bun, cu evoluţii bune aproape din partea fiecărui jucător, care ne dă speranţe pentru sâmbătă, când ne trebuie neapărat o victorie la o diferenţă cât mai mare. Felicitări băieţi, aţi demonstrat că evoluţiile mai puţin bune din ultimele meciuri au fost poate întâmplătoare. Concentrare maximă şi mult succes! HAI ŞTIINŢA!!!

  4. Extremele slabute azi, misto ideea cu fenicisi rotaru in teren in acelasi timp. Johanson e mult peste novanc, atat in aparare cat si in atac. Hai sambata cu victoria sa n-avem emotii in retur!

  5. FELICITARI, asta este valoarea echipei; astfel de meciuri totusi sunt interzise suferinzilor de inima. SUCCESE mai departe si numai bucurii!

  6. Exceptandul pe Rotaru care a fost din nou metronomul as avea cativa evidentiati, ordinea e aleatorie.
    Michelin Celestin super in aparare s-a vazut la el ambitie , determinare si rautate
    Da Silva
    Fane Grigoras
    Martin Johannson determinare si ambitie.

    Jucatori blazati fara dorinta si parca plictisiti de handbal.
    Cristian Ghita ( da un gol si greseste 3 pase )
    Marius Bondar (nu mai are chef) l-am apreciat cel mai mult , sper sa-si revina
    Rares Paunica ( are in cap numai femei)

  7. In primul rind as scoate in evidenta inspiratia lui Eliodor Voica. A simtit schimbarile la portari. L-a tinut pe nr.15 (sincer nu stiu cum se numeste) pina spre final, iar el a facut diferenta: viteza, executie, initiativa si foarte buna la finalizare. A luat TO la timp. Ii tine bine pe baieti din punct de vedere fizic, acestia dominind la acest capitol finalul de meci.
    Va fi de vazut daca are capacitatea de a-i motiva iar la cote foarte bune pentru meciul de simbata. Din acest punct de vedere are o misiune foarte grea, pentru ca si cu Odorhei echipa s-a consumat psihic.

    Dintre jucatori: extreme „pe minus” de aceasta data. Bondar s-a accidentat, dar oricum nu pare in mare forma, Paunica la fel, apoi inlocuitorii n-au adus plusul de care echipa avea nevoie. Cei din zona centrala au simtit asta si au dat pase spre extreme numai cind a fost necesar pentru posesie.

    Succes Stiintei!

  8. una peste alta un meci frumos, dar imi displace ideea de a fi condusi mai mereu..o echipa mare si care se vrea a face performanta are initiativa de la bun inceput..
    pe langa rotaru care se vede ca duce greul de cele mai multe ori, la meciul de ieri au mai fost si altii si sa zicem..
    francezul celestin, ff bun in aparare, se vede ca vine dintr-un campionat in care se joaca un altfel de handbal..
    johanson a jucat ff bine ambele faze, dar sa nu uitam ca si la odorhei eram om de baza, se vede daruirea si dorinta lui si plus calitatile ..pacat de iancu, e intr/o scadere de forma maxima..
    da silva a fost omul potrivit la momentul potrivit pe final de meci si la aruncarile de la 7 metri..si aici as avea o intrebare pt domnul voica, chiar doar 3 jucatori aveti pt aruncarile de la de la 7 metri ca si anul trecut tot la fel, bondan, ghita si da silva..
    grigoras in poarta pe final, a avut interventii ff ok, si plus doua lovituri de la 7 metri, dar pt un portar e chestie de moment, intuitie..oricum bravo lui..
    mi-a placut si fenici, dar la inceput parca juca asa timorat, timid, apoi a pus osul la treaba serios..
    deci una peste alta se poate
    cei care s epare ca dezamagesc…..
    iancu sper sa-si revina cat mai repede,
    ramba e din alt film in acest inceput de campionat..
    paunica il tradeaza atitudinea asa, si unii ar spune ca nu are ambitie,
    dospinescu psp ca de cand s-a insurat a pierdut si din joaca cu mingea rotunda..
    dar hai sa nu fiu rau, cu totii sunt o echipa, si daca unul azi poate nu e intr-o zi ok, exista un inlocuitor pentru el.. de aceea trebuie toti felicitati si sa speram ca la meciul de sambata cu klaypeda dragunas, baietii sa fie la acelasi nivel si sa ne bucure cu o victorie destul de concludenta care sa le dea sperante la calificare in turul urmator..

  9. Jocul pare a fi in crestere, cu o sin gura mare exceptie – extremele. Sa dai doar un gol de pe extrema tot jocul (si acela chinuit, cu noroc) e mult prea putin pentru pretentiile Stiintei. In rest, Rotaru ramane motorul echipei, Da Silva si Grigoras au fost in zi de gratie, Fenici pare a fi in revenire de forma, iar Johannson s-a adptat mai repede decat Novanc anul trecut.
    In tribune, din pacate, iar au fost cativa care nu s-au putut abtine sa nu se faca de ras. Cei din galerie, in loc de penibilul „afara cu ungurii din tara” ar fi putut incerca la final, cand galeria din Odorhei canta imnul tinitului secuiesc, sa dea tonul unui Desteapta-te romane!

  10. Sa nu uitam sa multumim brigazii de arbitrii …..”Au arbitrat foarte bine Bogdan Stark și Romeo Ștefan.”… O prima repriza de senzatie……Acelasi fault,pentru Odorhei eliminare,pentru Bacau ….nimic. Multumim sponsorului federatiei DEDEMAN….isi face simtita prezenta…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.