I-au desființat pe favoriți / Știința MD II Bacău – CSM Călărași 32-25 (12-11)

Stiinta 2 Bacau - CSM Calarasi
Derby-ul etapei a III-a din seria de Est a Diviziei A de handbal masculin a avut un deznodământ surprinzător, mai ales prin proporțiile scorului, și probabil că la Vaslui s-au desfăcut câteva lăzi de bere pentru asta. Pralea – Gavriloaia, Roșca, Săulescu, Pîrîianu, Șania, Mitrea, aceasta a fost formula de start a oaspeților, una care teoretic poate face față cu brio în Liga Națională. Asta cu condiția să și joace ceva, nu ce au arătat sâmbătă, în Sala sporturilor din Bacău. Nu e posibil ca jucători cu experiența lui Șania sau a lui Roșca să se vaite ca niște domnișoare de pension la intrările bărbătești, dar nu brutale, ale apărării adverse. Și fiindcă am adus vorba de defensiva băcăuană, Vladimir Carali și Adi Sipos au fost magistrali în axul central. Ce să mai spunem de Fane Grigoraș, cel care a avut o evoluție senzațională, cu un procentaj de peste 50% care îl obligă practic pe Colin Voica să-l readucă la prima echipă, mai ales după ce am văzut la meciul cu HCM Constanța.

Prima repriză a partidei a fost una echilibrată, cu două apărări foarte atente și cu un arbitraj care a enervat pe toată lumea. Iar dacă băcăuanii n-ar fi irosit mai multe situații de unu la unu cu Bogdan Pralea, plus o aruncare de la 7 metri, poate că soarta meciului ar fi fost clară de la pauză. N-a durat mult, însă, să se vadă care-s jupânii pe teren, fiindcă echipa oaspete a marcat un singur gol în primele 10 minute ale mitanului secund, iar mânjii Bacăului au zburdat și au executat fără milă vedetele de la Călărași. Putea să se termine mult mai rău pentru oaspeți, conduși la un moment dat și cu 11 goluri, dar Bogdan Voica a rulat pe final aproape tot lotul, iar rezultatul a avut proporții oarecum rezonabile pentru CSM Călărași, care a pierdut un tempo important în lupta pentru promovare cu HC Vaslui.

Evoluția scorului: 2-2 (5), 4-4 (10), 6-5 (15), 7-8 (20), 10-9 (25), 12-11 (pauză), 15-12 (35), 18-12 (40), 22-15 (45), 28-17 (50), 31-20 (55), 32-25 (final).

ȘTIINȚA II: Ștefan Grigoraș (22 interv.), Daniel Bobeică (1 interv.) – Mihai Bujor (9), Victor Vartic (7), Gabriel Bujor (6), Anatoli Bulov (4), Adrian Sipos (2), Roman Zacaciurin (2), Vladimir Carali (1), Radu Butnaru (1), Bogdan Rață, Maxim Beleaev, Adrian Liță, Silvian Stoian . Antrenor: Bogdan Voica.

CSM Călărași: Bogdan Pralea (11 interv.), Iulian Andrei (2 interv.) – Alin Șania (5), Eremia Pîrîianu (5), Ionuț Săulescu (3), Ionel Roșca (3), Radu Mateaș (3), Adi Mitrea (2), Cristian Șavlovschi (2), Răzvan Gavriloaia (1), Yan Vyzhbovsky (1), Eugen Frățilă. Antrenor: Sabin Dacău.

Au arbitrat slab bucureștenii Ionuț Barbu și Adrian Manafu.

2 comentarii la „I-au desființat pe favoriți / Știința MD II Bacău – CSM Călărași 32-25 (12-11)”

  1. senzational a fost grigoras, mi-a fost mila sincer de ce s-a ales de jucatori ca sania, saulescu, rosca, mitrea, gavriloaia … singurul de la calarasi care mai are valoare de liga nationala e pralea …. mai degraba ar promova vasluiul decat calarasi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.