Neconvingători / Știința MD Bacău – CSU Suceava 26-19 (12-9)

Stiinta Bacau - CSU Suceava (6)
Știința Municipal Dedeman Bacău s-a impus în prologul Ligii Naționale de handbal masculin, dar a făcut-o în urma unei prestații mai degrabă modeste. Vicecampioana a avut în față un adversar net inferior la capitolele vârstă, gabarit și experiență, dar acest lucru nu s-a văzut circa trei sferturi din meci. Oaspeții au etalat handbalul frumos specific școlii sucevene și au ținut aproape timp de 45 de minute de mult mai titrații lor adversari.

Încurajați de o micuță și inimoasă galerie, sucevenii au început mai bine, apărarea lor avansată i-a pus în evidentă dificultate pe băcăuani, astfel încât oaspeții au condus până în minutul 12. Știința a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 13, nereușind însă să se desprindă, din cauza numeroaselor ratări și a greșelilor tehnice care se țin ca râia de handbaliștii lui Colin Voica. Mai mult, Dragoș Iancu a primit direct cartonașul roșu pentru o intervenție imprudentă la Mihai Sandu, care a jucat și puțin teatru, dar scopul scuză mijloacele. Băcăuanii au intrat cu 3 goluri avans la pauză, după o repriză în care au primit 4 eliminări.

Repriza secundă a început tot sub semnul echilibrului, care s-a rupt între minutele 39 și 48, interval în care sucevenii n-au înscris deloc. A fost repriza lui Ionuț Rotaru, autorul celui mai frumos gol al meciului, după o recuperare în propria jumătate, o pătrundere cu dribling ca la baschet și finalizare de pe semicerc, dar și a lui Răducu Tamaș, ale cărui intervenții au adus liniștea și desprinderea. În rest, din nou multe greșeli și ratări, inclusiv două aruncări de la 7 metri irosite de Ghiță și Bondar. După cum a spus după meci Eliodor Voica, diferența a fost făcută doar de banca mai lungă a Științei.

Evoluția scorului: 1-2 (5), 3-4 (10), 6-6 (15), 7-7 (20), 9-7 (25), 12-9 (pauză), 15-12 (35), 17-14 (40), 18-14 (45), 21-15 (50), 24-16 (55), 26-19 (final).

ȘTIINȚA: Tevzadze (4 interv.), Tamaș (12 interv.), Șelaru – Rotaru (7), Ghiță (7), Tărîță (3), Johannson (3), Bondar (2), Păunică (1), Iancu (1), Ramba (1), Dospinescu (1), Celestin, Fenici, Da Silva, Carali. Antrenor: Eliodor Voica.

SUCEAVA: Spiridon (13 interv.), Ilii, V. Tcaciuc – Tîrzioru (9), Sandu (5), Roșu (2), Petrea (1), I. Tcaciuc (1), Dumitraș (1), Burlacu, Olariu, Aldică. Antrenor: Răzvan Bernicu.

Eliminări 2 minute: 4-2.

Aruncări de la 7 metri: 7(5) – 2(2).

Au arbitrat cu multe greșeli Gabriel Badiu și Ioan Barbu (Cluj-Napoca).

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI

6 comentarii la „Neconvingători / Știința MD Bacău – CSU Suceava 26-19 (12-9)”

 1. Neconvingator e un termen elegant…cred ca e timpul ca unii jucatorii sa vada cum e viata in liga 2,eventual si cu salariile corelate cu L2.

 2. Asteptam ca noiiveniti Celestin si Fenici alaturi de Da Silva sa convinga prin marcarea de goluri. Doar Johannson a inscris de trei ori. Felicitari celor tineri din ,,garda veche” formati de regretatul domn profesor Paunica! Sa fim rabdatori si sa asteptam evolutiile internationale, sa avem speranta ca se va schimba ceva si in lupta spre titlu. BAFTA!

 3. Felicitari ptr cei ce au demonstrat valoare si devotament ptr echipa.
  Venim la sala sa vedem meciul , nu ambitiilor celor de pe banca tehnica care vor sa demonstreze ca au facut achizitii valoroase!! Nici un jucator nou venit nu a demonstrat pana in acest moment ca au valoare, ci doar „garda veche” cum frumos a spus cineva mai sus si a amintit si deregretatul domnul profesor PAUNICA care a format aceasta frumoasa echipa , care demonstreaza ca este o echipa indiferent cine este pe banca tehnica.
  Se pare ca ne am intors la vremea cand pe banca tehnica era d l Otto care in timpul cat a lucrat cu aceasta echipa era sub orice critica si ne punea in situatia de a pierde timpul pe la sala si nu de a vedea spectacol facut de handbalisti.
  Lasa ti pe cei care au valoare si demonstreaza ca sunt profesionisti sa si arate valoarea si devotamentul ptr echipa.Ne dorim rezultate de la baieti?? Nu le putem avea in aceste conditii.
  Bafta baieti in continuare si luptati ca puteti. DEMONSTRATILE

  1. Garda veche a evoluat si ea datorita acestei banci tehnice.S-a investit mereu si in garda veche care este formata din 4-6 jucatori dar o echipa are nevoie de mult mai multi jucatori buni si devotati ca doar asta le este meseria de aici maninca o paine destul de alba si nu face nimanui o favoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.