Polonia – România 24-22 (12-11) / Eliodor Voica: ”Îi felicit pe băieți pentru felul în care s-au prezentat la acest turneu”

Romania - Islanda (19)
Naționala de handbal masculin a României a pierdut ultimul joc disputat în cadrul Scandinavian Open, turneu disputat în Norvegia, la Larvik. Partida cu Polonia a fost echilibrată, românii conducând pe tabelă aproape toată prima repriză, în care polonezii au avut 10 minute și jumătate fără gol marcat (min. 11 – 22). Selecționata pregătită de Eliodor Voica a intrat cu un handicap minim la cabine, însă a avut un debut de repriză secundă slab, nereușind să înscrie în primele 5 minute. Cele două echipe au mers cap la cap până la 19-19 (min. 44), după care, la 20-19 pentru polonezi, nu s-a mai înscris deloc timp de aproape 8 minute ! După această perioadă de ”secetă”, Polonia a înscris de două ori consecutiv, România s-a apropiat apoi la 22-23, a avut atacul egalării în ultimul minut, dar Criciotoiu a ratat, iar Krajewski a stabilit scorul final cu 3 secunde înainte de final.
Cel mai bun jucător al Științei Municipal Dedeman Bacău în partida de joi a fost pivotul Dragoș Iancu, autor a 5 goluri.

”Sunt foarte trist pentru rezultatul din această seară, fiindcă acești băieți s-au bătut remarcabil și am pierdut din cauza unor greșeli copilărești. A fost un meci în nota celorlalte, cu un plus la capitolul dorință și poate că acele copilării din final au fost cauzate de prea multă dorință. Oricum ar fi, băieții noștri merită tot respectul și felicitările mele pentru felul în care s-au prezentat”, ne-a declarat selecționerul Eliodor Voica.

Polonia: Wyszomirski, Morawski – Syprzak (5), Chrapkowski (3), Krajewski (3), Krzysztofik (2), Maslowski (2), Kostrzewa (2), Przybylski (2), Daszek (2), Lucak (1), Langowski (1), Pilitowski (1), Bartczak, Dacko, Szyba. Antrenor: Michael Biegler.

România: Șelaru, Marocico, Grigoraș – Șimicu (6), Iancu (5), Florea (4), Criciotoiu (4), Mihalcea (1), Rotaru (1), Grasu (1), Ramba, Acatrinei, Asoltanei, Cîmpan, Talas. Antrenor: Eliodor Voica.

Referitor la participarea naționalei României la Scandinavian Open, Eliodor Voica ne-a spus: ”Cred că a fost un turneu de bun augur pentru noi din toate punctele de vedere, și tehnic și motivațional. În același timp, a fost un turneu dătător de speranțe în ceea ce privește această generație de sportivi, care s-au prezentat aici foarte bine, motiv pentru care țin să-i felicit.”

Naționala României va reveni vineri în țară, urmând ca pe 12 iunie să dispute la București penultimul meci din preliminariile pentru EURO 2014, cu Slovenia. ”N-aș vrea să debordez de optimism, dar cred că ne putem gândim că putem obține primele puncte din preliminarii, ar fi două puncte de moral pentru noi”, ne-a declarat selecționerul naționalei de handbal masculin a țării noastre.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.