Eliodor Voica: ”Sunt câteva semne de întrebare vizavi de procentajele și eficiența unor jucători”


Interviu cu antrenorul principal al Științei Municipal Dedeman Bacău, Eliodor Voica, despre participarea formației băcăuane la Cupa României.
Rep.: Pentru început, te rog să faci o radiografie a participării Științei la Cupa României 2013.

Eliodor Voica: În primul meci, cel cu Timișoara, au apărut câteva semnale deloc mulțumitoare vizând jocul nostru în ansamblu, pe ambele faze, în care am avut destule erori și sincope. Am continuat pe aceeași linie și în jocul cu Reșița, echipă lipsită de aportul câtorva jucători cu experiență, dar am crezut că e o întâmplare sau poate o relaxare. A venit însă meciul cu Constanța, care ne-a arătat că lucrurile n-au fost întâmplătoare și am fost taxați suficient de aspru. Cu toții ne-am fi dorit un alt rezultat sau măcar un alt spectacol handbalistic, nu o detașare clară a adversarilor noștri. Bineînțeles că asta nu înseamnă că înfierez pe cineva, e vorba de întreaga muncă a noastră, în care s-au făcut greșeli și ar fi bine să le reparăm cât mai rapid cu putință.

Rep.: Care au fost cauzele dezastrului din finală ?

E.V.: În primul rând, lipsa de concentrare pe finalizare, apoi ezitările din fazele de atac și, nu în ultimul rând, faza de apărare, unde trebuia să fim mult mai agresivi și mai fermi, nu să lăsăm adversarul să vină să aibă prima opțiune.

Rep.: Au existat și cauze extra-sportive pentru evoluția de duminică ?

E.V.: Asta nu, în niciun caz.

Rep.: Nu e îngrijorătoare o asemenea prestație în fața echipei cu care Știința se va bate la titlu în sezonul următor ?

E.V.: Dacă stăm să ne gândim la procentajele și la eficiența jucătorilor noștri de bază în jocul cu Constanța sau chiar la tot turneul, sunt câteva semne de întrebare care se ridică, dar trebuie să găsim rapid resursele pentru ca, în noul sezon, să prezentăm altceva.

17 comentarii la „Eliodor Voica: ”Sunt câteva semne de întrebare vizavi de procentajele și eficiența unor jucători””

  1. Ar fi extrem de relevant sa vedem si noi procentajele si eficienta jucatorilor pe intreg sezonul, pentru a observa efectiv cit a dat fiecare pentru aceasta echipa!!!
    Ce s-a intimplat astazi a fost o rusine pe care ar trebui sa si-o asume toti. Nu deranjeaza faptul ca au pierdut, ci maniera in care au facut-o.
    Sa va fie rusine domnilor ca inclusiv pe banii nostri (ai suporterilor din Bacau care platesc taxe si impozite) ati facut figuratie pe teren astazi. Imi e din ce in ce mai clar sa sunt unii jucatori care nu pot (ca sa nu spun ca nu vor) sa faca performanta si e greu de crezut ca sezonul viitor ne vom putea bate serios la titlu.

  2. Ba va inteleg ca nu v-ati luat banii de ceva timp, da macar daca pierdeti , aratati putina atitudine … le-am tot luat apararea tot sezonul dar indolenta de care au dat dovada azi … l-ati fortat pe liszkai titular in toate meciurile, dar s-a vazut ca tot shota e nr. 1 (apropo poate nu-l lasati liber ca nu mai gasiti in RO portar bun ca el). Si Colin uita sa-l scoata … sper ca nu asta e limita jucatorilor si ca mai mult nu pot … daca vrem titlul o sa trebuiasca sa aducem ceva peste ce e acuma … deci ori luam ceva de pe la constanta ori straini buni care sa intre titulari … ne-am saturat de scuze si motive la cati bani se baga in curul lor.

  3. psp ca resursele se refera efectiv la jucatori, daca unii dintre ei nu vor, nu pot, si fac doar figuratie..sau poate nu-l mai vor pe dnul voica antrenor, ca altfel atitudinea lor de astazi e de neinteles..e ok, ati fi pierdut dar sa joci de la egal la egal e altceva,oricum s-a vazut si in meciul mcu caras severin care nu aveau titualri cat de greu e

  4. ne trebuie manager antrenor si apoi jucatori pivot,inter dreapta,si unul pentru 7 metri ca unii nu stiu sa execute 7m

  5. si totusi avem jucatori cat doua echipe, dar cei de baza nu se regasesc mai mereu, cei de pe banca nu se ridica la asteptari si atunci ce sa facem..cautam jucatori..dar o sa spuna domnul ciobanu ca nu vin jucatori in romania, bine ca au venit la hcm si acolo s-au integrat si au jucat si in campionat si l-au castigat, si cupa, si in liga campionilor unde au avut o grupa infernala si unele meciuri ale lor au fost chiar bune..dar la bacau nu vin astfel de jucatori, lasa sa ramana cei de acum, care de fapt sunt jumate din echipa nationala, si psp ca au si contracte frumoase, dar nu pe masura profesionalismului..ca din ehf nu au invatat nimic si nici nu cred ca o vor face vreodata, dar imi place de domnul voica cum vorbeste mereu de experienta acumulata..si uite asa mai trece un an si de la acei jucatori tineri care te astepti sa creasca in valoare si echipa sa se omogenizeze, aceia nu dau randament..raman la ideea ca shota e cel mai bun portar, ar fi un mare pacat daca nu l-am mai tine la echipa, ghita e cam labil psihic, daca iti greseste o minge, ar trebui schimbat c a de nu, iti mai face vreo 3 greseli..bondar ce e cu el la 7 metri, si el daca rateaza una, apoi nu mai da el..in echipa asta sunt doar 3 jucatori de aruncari de la metri..si nu in ultimul rand as remarca schemele domnului voica de la time-out..cine avazut meciurile de acasa isi da seama..mai nimic..el zice doar miscare, spatii, si ei joaca un handbal mult prea static, bazat pe individualitati gen ghita, ramba, da silva, rotaru..caras severein cu echipa de rezerve erau sa ne bata, dar poate era mai bine asa..oricum suceava joaca un handbal in viteza, frumos, si nu degeaba a pus probleme in campionat si noua, si hcm..in locul conducerii as renegocia fiecare contract cu fiecare jucator in parte, si prima de obiectiv direct..daca nu salariu mai lejer, daca nu le convine sunteti liberi.. nu degeaba presedintele celor de la poli timisoara pe handbalvolei.ri zocea ca handbalistii romani cer multi bani pt performanta de care dau dovada…

  6. vin si la noi jucatori … liskai nu a venit de la veszprem pentru 2 euro / luna fii convins … ideea e ca dam bani multi cui nu merita …

  7. Am zis intr-un coment anterior ca daca Stiinta va castiga, eu personal voi merge sa-l felicit pe antrenor. Daca nu voi trece in revista urmatoarele: 1. V-ati repliat foarte bine dpdvedere al obiectivului si v-a iesit..2.Ne aruncati pastila magica cu experienta acumulata si ca mai avem mult de invatat, cred ca v-a iesit si acest lucru. 3.Pe site-ul SMDB apar interviuri cu echipa (si staful tehnic) unde va laudati cu locul 2, mergem inainte..TOTUSI CUM EXPLICATI FAPTUL CA fratele Bogdan Voica sta pe banca (aproape non-stop) , finul Georgescu nu joaca pentru SMDB chiar daca are contract cu clubul care il plateste, cumatrul Manea e mai mult accidentat, prietenul de o viata Barza Sorin noteaza in carnetel….iar noi FRAIERII : NE ACHITAM IMPOZITELE , CA SA VETI VOI SALARII DE MII DE EURO. De ce i-ati transferat daca jucati tot cu : Ramba, Rotaru, Ghita, Bondar, Iancu…jucatori pe care i-ati gasit in trecut la Bacau. Imi cer scuze D-l Novanc a uitat de handbal de cand apare iar in Cancan. Dumneavoastra domnule antrenor, cat mai suportati pacaleala pe care o aruncati la suporteri.??? Iar pe final ca sa inchei elegant (sper), domnule Ciobanu mergeti acum la nea TiTi si pregatiti transferurile pentru LOCUL 1 IN sezonul 2013-2014 …Multumim pentru RESPECTUL ACORDAT.

  8. Eu stiu ca si-au luat si banii inclusiv premiile.Ce se tot plang.Au numai fite .Ar trebui sa returneze din bani pentru prosta prestatie.
    Dac nu fac fata la stres sa lase mai jos tariful.Banii se fac greu.

  9. Dl Voica, trebuia sa incepeti discutia cu faptul ca urmeaza sa va dati demisia. Sunteti slab, un antrenor mediocru de locurile 6-8. La time-outuri nu v-am vazut tot campionatul spun altceva decat „miscare, atentie la ala, hai ca se poate si altele”.. Poi hai sa fim seriosi, nu tu o schema gandita, nu tu un bun psiholog, nu tu un bun tactician si etc. Aaaa si celebra de acum tabla si 5 mazgalituri pe ea. Poi cum sa avem noi pretentia la locul 1 cand dumneata, marele antrenor esti slab. Cu banii de salarii cheltuiti pe dumneavoastra si pe jucatori slabi gen Liszkai, B. Voica care freaca banca, Novanc care nu mai stie handbal de cand a plecat de la HCM si altii plafonati de acum mai bine s-ar strange si s-ar cauta un antrenor strain bun si i s-ar oferi un contract. Sa fim seriosi, perfomanta se face cu antrenor strain nu cu romani( vezi cazul HCM cu Zoran Kurtes si acum Sudonkovici sau Oltchim cu Jakob V). De jucatori ce sa mai zicem…joaca in nota antrenorului. Eu unu nu inteleg de ce ai cheltuit niste bani cu Moya iar tu nu i-ai dat prea multe sanse sa joace.. Mie mi se pare un jucator foarte bun, chiar peste media echipei. Cat despre Fenici, bani dati in vant. Mai bun Moya de 10 ori decat Fenici dar asta e parerea mea. Shota fara comentarii. Ramane cel mai bun si mai constant jucator. In concluzie, asa se intampla atunci cand ai asa un antrenor slab. Daca se vrea mai mult decat locul 2 trebuie apelat la un antrenor strain. Sunt convins ca sunt mult mai buni decat romanii nostri care pacalesc handbalul. DEMISIA!!!!O SA FITI APRECIAT!!!

    1. transferurile facute la bacau sunt parafate de asa numitul manager ciobanu. apoi ce sa faca voica dak bondar si ghita rateaza 7m pe banda rulanta, ce sa faci cu linskai car mai mult doarme in poarta decat apara georgescu aerian etc etc. apoi aceasta echipa are un antrenor de lot national care nu a foast pus acolo de oricine ci de cunoscatori ai handbalului. parerea mea e ca voica ar trebui lasat dar trebuie curatenie in echpa 5-6 jucatori trebiue sa plece si sa vina 3-4 cu valoare

      1. numai de cunoscatori.!!!!De cand a sosit la Bacau se stia ca va fi antrenorul nationalei. Doar ca trebuia o rampa de lansare…

      2. Urmareste te rog time-outurile acestui antrenor si ai sa vezi ca nu are o idee asupra jocului. Totul la el e la nimereala sau dupa cum curge jocul. Asta e parerea mea si o mentin. E slab ca antrenor.

      3. Inca ceva… Urmareste schimbarile in timpul jocului.. El daca are 4-5 goluri avans in prima repriza, gata schimba echipa, baga eternele rezerve batrane si hai la joc. Poi stai oleaca. Mi se pare normal sa aduci 3-4 tineri pe langa acest lot pe care sa ii TRECI pe foaia de joc (fratii bujor, grigoras, moisa, si mai era unu bulov sau cv de genu de la csm) si pe care sa ii bagi in ultimele 10-15 min si asta dupa ce ti-ai luat un avans de minim 10 goluri.. Dar de unde.. El schimba echipa dupa 10 min, apoi dupa alte 10 intervine celebrul blocaj psihic in care nu mai marcam 7-10 min si uite asa ne facem mereu de cacao.

  10. E incredibil ce se intampla la aceasta ecipa! Am vazut meciul impreuna cu 8 persoane, cunoscatori, dar si necunoascatori de handbal si pot sa spun ca principalul vinovat este dl antrenor! Sau mai bine zis cei care ii cred povestile, vorbele magice, nu pot sa inteleg cum reuseste sa convinga conducerea de anumite lucruri. Cert este ca favoritii dumnealui nu ar exista la echipa nationala daca el nu ar fi antrenor acolo si pot sa mai spun ca il aprob pe Cristi referitor la postul de centru. Il ai doar pe Rotaru de o vesnicie, il aduci pe Moya, dar nu il bagi decat 3 secunde pe meci, iar acum il aduci pe Fenici…Majoritatea transferurilor sunt facute fara cap…a venit georgescu,in situatia in care e bondar si bujor, iar linia de 9 metri e moarta de mult timp…iar ieri, daca baietii nu au fost in stare sa castige,trebuia sa intervina antrenorul sa stie sa ii motiveze, sa aiba ce sa le spuna, la toti!!!!

  11. eu as zice sa mai avem rabdare totusi si al treilea an, ca daca ramane lotul actual nici claude onesta sau orice alt antrenor nu ia campionatul, unii jucatori atat pot, si-au fortat limitele in astia 2 ani si atat se poate. oricum de cand a plecat gurkovsky noi nu mai stim sa jucam cu pivotul. decat sa-l lase pe moya liber, mai bine il tine si il joaca inter stanga si il pune secund ceva pe bogdan voica si astfel elibereaza un loc. daca iar aducem a 3a rezerva de la veszprem sau de la alte echipe nu luam campionatul 100 ani. si dl. puiu ciobanu sa nu transfere ca la fotbal jucatori de pe youtube, sa se uite si pe cifrele lor, ca firmele de statistica si monitorizare nu sunt degeaba.

  12. Din pacate nici la anul nu castigam campionatul.Pana acum ni s-a spus ca trebuie 3-4 ani sa construiesti o echipa ca sa poti castiga campionatul. Ei ! au trecut 2 si ar cam trebui schimbata 1/2 din echipa.
    Au uitat sa spuna ca in 3-4 ani se construieste o echipa dar „cu cap”.
    Oricum ar trebui sa fim multumiti cu 2 titluri de vicecampioni 2 ani la rand, pana acum 5-6 anu ne uitam la TV sau in liga 2-a.
    Bafta multa Stiinta si ideii bune conducatorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.