La un pas de trofeu / Știința MD Bacău – CS Caraș-Severin 23-20 (12-12)


La fix o săptămână de la partida din ultima etapă a Ligii Naționale, Știința Municipal Dedeman Bacău și CS Caraș-Severin și-au disputat la Brașov un loc în finala Cupei României. Ca și sâmbăta trecută, la Reșița, băcăuanii și-au adjudecat victoria, chiar dacă au făcut-o mai greu decât o făcuseră pe terenul adversarei, în condițiile în care echipa pregătită de Aihan Omer a fost lipsită de aportul mai multor jucători de bază (Petrea, Irimescu, Rohozneanu, Pîrîianu).

Vicecampioana a făcut o primă repriză modestă, cu foarte multe sincope în faza de atac, cu mari perioade fără gol marcat, între minutele 4-12, 16-21 și 23-27. De asemenea, interii Științei nu au izbutit să înscrie niciun gol în primele 30 de minute, greul fiind dus de extremele Bondar și Dospinescu. De cealaltă parte, reșițenii nu au contat deloc pe pivot în faza ofensivă, dar interii lor au marcat de 6 ori în prima repriză. Interesant este și faptul că, în primele 30 de minute, nu s-a dictat nicio aruncare de la 7 metri.

Istoria s-a scris cam la fel și în mitanul secund, când băcăuanii au marcat pentru prima dată abia după 6 minute și jumătate, după un contraatac finalizat de Ramba. Știința a mai avut 7 minute fără gol (42-49), însă băcăuanii au fost mai lucizi pe final, interii au marcat de afară câteva goluri extrem de prețioase, iar vicecampioana s-a calificat în cea de-a doua finală consecutivă de Cupa României. În ultimul act al competiției, băcăuanii o vor întâlni pe campioana HCM Constanța duminică, de la ora 16.15.

”Era cât pe-aci să asistăm la o surpriză neplăcută a noastră. Faptul că adversarilor le-au lipsit mai mulți jucători de bază ar fi trebuit să constituie un avantaj pentru noi și îi felicit pe jucătorii Reșiței care au evoluat astăzi. Diferența a fost făcută de bancă, am avut la dispoziție mai multe schimbări. În rest, am făcut destule greșeli”, a declarat Eliodor Voica la Digisport.

Evoluția scorului: 3-2 (5), 3-6 (10), 7-7 (15), 8-11 (20), 10-11 (25), 12-12 (pauză), 12-13 (35), 15-16 (40), 17-17 (45), 18-17 (50), 21-18 (55), 23-20 (final).

ȘTIINȚA: Liszkai (6 interv.), Tevzadze (4 interv.) – Bondar (6), Dospinescu (5), Ramba (3), Iancu (2), Rotaru (2), Ghiță (1), Georgescu (1), Da Silva (1), Novanc (1), Moya (1), Păunică, Manea. Antrenor: Eliodor Voica.

CS Caraș-Severin: Ionescu (1 interv.), Andrei (13 interv.) – Ciubotariu (5), Vaidasigan (4), Stan (3), Negru (3), Grigoraș (3), Grozăvescu (2), Tucanu, Popovici, Vulpe. Antrenor: Aihan Omer.

Aruncări de la 7 metri: 2(1) – 0.

Eliminări: 3-3.

Arbitri: Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

11 comentarii la „La un pas de trofeu / Știința MD Bacău – CS Caraș-Severin 23-20 (12-12)”

    1. Din păcate, conducerea clubului nu anunță deplasările pentru suporteri, care se fac mai nou ”pe ochi frumoși”.

  1. bine ca cei din resita au putut sa-si aduca suporterii de la 400 km distanta, iar noi nu putem de la 180km …

    1. Te contrazic ! cei din resita au venit pe banii lor !! nu au primit de la club nici macar o sticla de apa pe tot parcursul campionatului !!!
      AIA SUNT SUPORTERI !!!!!!!!

  2. se face deplasare la finala, sunteti suporteri adevarati; HAI SA MERGEM TOTI BACAUANII IUBITORI DE HANDBAL, fara sa punem conditii.

  3. Brasovul este un oras superb,putem cu totii sa ne unim si sa petrecem un sfarsit de sapatamana memorabil alaturi de echipa de handbal SMDB,indiferent daca avem „ochi frumosi”.sau nu..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.