Victorie în premieră / CS Caraș-Severin – Știința MD Bacău 26-30 (15-16)


Știința Municipal Dedeman Bacău și-a onorat blazonul de vicecampioană și s-a impus în ultima etapă a Ligii Naționale de handbal masculin pe terenul celor de la CS Caraș-Severin. A fost prima victorie a băcăuanilor la Reșița, una de bun augur în perspectiva Cupei României de săptămâna viitoare.
Prima repriză a fost echilibrată, oaspeții au luat pentru prima dată conducerea în minutul 18 (9-10), după care cele două echipe s-au succedat la conducere. Știința s-a desprins chiar și la 3 goluri (13-16), dar gazdele au revenit și vicecampionii au încheiat prima repriză cu un avans minim.
Repriza secundă a început tot sub semnul echilibrului, în minutul 48 scorul era 22-22, după care băcăuanii s-au desprins la 4 goluri în minutul 54 (24-28), diferență care s-a menținut până la final. Așa cum anticipam, deși fără miză, partida a fost una încrâncenată, Aihan Omer a intrat în teren în prima repriză pentru a protesta la adresa arbitrajului, Dragoș Iancu a fost descalificat în minutul 36 pentru 3 eliminări, iar Adrian Tucanu a văzut direct cartonașul roșu în minutul 37, pentru un fault dur.

Știința Municipal Dedeman Bacău încheie campionatul pe poziția a doua, cu 34 de puncte, după 16 victorii, 2 remize și 4 înfrângeri. Luni, la sediul Federației Române de Handbal, va avea loc tragerea la sorți a tabloului Cupei României, competiție care se va disputa la sfârșitul săptămânii viitoare, la Brașov.

CS Caraș-Severin: Ionescu (1 gol), Andrei – Marta (5), Irimescu (5), Vaidasigan (4), Ciubotariu (4), Petrea (3), Stan (3), Tucanu (1), Rohozneanu, D. Grigoraș, Grozăvescu, Popovici, Vulpe. Antrenor: Aihan Omer.

ȘTIINȚA: Tevzadze, Șt. Grigoraș, Liszkai – Bondar (7), Rotaru (5), Dospinescu (5), Ghiță (4), Da Silva (3), Novanc (3), Georgescu (2), G. Bujor (1), Iancu, Păunică, Ramba, Moya. Antrenor: Eliodor Voica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.