Doar o repriză de fotbal / Sport Club Bacău – Petrotub Roman 2-0 (2-0)


Dacă arbitrul Marian Barbu ar fi fluierat după primele 45 de minute finalul partidei dintre Sport Club Bacău și Petrotub Roman, nimeni n-ar fi avut de pierdut. Meciul a început furtunos, cu patru ocazii în primul sfert de oră, câte două de fiecare parte, cea mai mare fiind bara lui Șchiopu. Același Șchiopu n-a mai greșit ținta în minutul 20, când a deschis scorul cu un șut plasat în stânga juniorului Dornescu. S-a făcut 2-0 cu 4 minute înainte de pauză, atunci când Costin a marcat din mijlocului careului romașcan după o frumoasă acțiune colectivă. Și gata.

După pauză, la adăpostul celor două goluri și în condițiile unui teren mocirlos, echipa lui Marius Baciu a preferat să facă pasul înapoi și să conserve rezultatul. Consecința a fost un joc adormitor, cu o dominare sterilă a trupei lui Ghiță Poenaru, fără a pune în pericol poarta lui Știrbu. Doar două momente au fost de reținut din repriza secundă: ratarea monumentală a lui Bogdan Ungureanu (min. 76), care a dat cu stângu-n dreptul de la 6 metri, și tentativele disperate ale fundașului romașcan Lupușoru de a primi cartonaș galben, obiectiv pe care și l-a îndeplinit în prelungiri.

Sport Club Bacău și-a mai trecut în cont trei puncte după o prestație convingătoare în prima repriză, însă, dincolo de motivele pentru care băcăuanii au stat la cutie în repriza secundă, rămân deranjante tragerile de timp și ușurința cu care se primesc cartonașele galbene. La acest ultim capitol, ”remarcatul” zilei a fost Blănaru care, după o evoluție bună, a văzut al doilea cartonaș galben după o simulare. Pentru echipa lui Marius Baciu urmează două săptămâni de pauză, următorul meci fiind cel de pe teren propriu cu Oțelul 2 Galați, de pe 19 aprilie.

SC BACĂU: Știrbu – Blănaru, Bamba, Adăscăliței, Miron – Șchiopu (57 Bărculeț), Întuneric, Măjer (67 Sascău), Costin – B. Ungureanu (77 Predoiu), Hurdubei (90+2 Luncanu). Antrenor: Marius Baciu.

PETROTUB: Dornescu – Vlaicu, Ghidarcia, Carnariu, Gafița (46 Lupușoru) – Talpalariu (50 Țapu), Chirilă, Ciobanu, Popa, Harbuzaru (42 Alexandru) – Abuzătoaei. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș). Asistenți: Lucian Țuțu (Brașov) și Emil Mateescu (Ploiești).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.