Calificare cu scandal / Știința Bacău – Tomis Constanța 3:1 (-19, 23, 22, 21)


Voleibalistele de la Știința Bacău au izbutit vineri seara să învingă din nou campioana și să se califice în finala campionatului, după un meci extrem de tensionat. Constănțencele au început foarte bine jocul cu Tasha Holness în mare formă și, profitând de ezitările din jocul gazdelor, îndeosebi la preluare, au câștigat primul set relativ ușor. Setul al doilea a decurs aproximativ la fel până la 18-15 pentru Constanța, când gazdele au întors rezultatul cu 6 puncte consecutive pe serviciul Denisei Rogojinaru. Câteva puncte mai târziu, la 22-19 pentru gazde, constănțenii au reclamat greșeala de rotație a Științei, sesizând-o oficialilor partidei. Arbitrii au admis că s-a comis o greșeală, dar au luat doar trei puncte echipei gazdă și au acordat unul oaspetelor, scorul devenind 19-20. ”Trebuia ca scorul să devină 19-15 pentru noi și cum aveam și 1-0 la seturi, nu se știe ce ar fi urmat”, a spus după meci secundul oaspetelor, Constantin Alexe. ”E posibil ca arbitrii să fi greșit în favoarea noastră în setul al doilea”, a spus și Florin Grapă. Protestele vehemente ale echipei oaspete s-au soldat cu un cartonaș galben, iar jocul s-a reluat de la 20-20. Într-un final de set dramatic, Kamenova a făcut diferența, iar Știința a egalat situația.

Campioana a început în trombă setul al treilea, având cinci puncte avans la primul time out tehnic. Gazdele au întors rezultatul pe fondul unei evoluții foarte bune a secundelor, dar și a Roxanei Iosef, inspirat trimisă în teren în locul Mihaelei Herlea. Setul patru l-a scos din sărite pe arogantul Darko Zakoc, care a trântit cu hârtiile de pământ, în timp ce Staelens și-a servit ideal coechipierele. Chiar dacă Tomisul a avut o ultimă zvâcnire, revenind la 12-19 la 19-21, Știința a obținut în cele din urmă o victorie și o calificare meritate.

Din păcate, gruparea constănțeană a arătat că nu știe să piardă, secundul Constantin Alexe mai avea puțin și se îmbrăca în fuste pentru a și le pune în cap, în timp ce Darko Zakoc a refuzat să dea declarații. Mai mult, cei doi visează la o rejucare a meciului, lucru imposibil. În schimb, este foarte probabil ca arbitrii Nicolae Cristea și Nicolae Marin să fie pedepsiți pentru eroarea din setul secund.

ȘTIINȚA: Kim Staelens, Emilce Sosa, Alexandra Sobo, Kremena Kamenova, Denisa Rogojinaru, Mihaela Herlea, Lucia Gaido – libero. Au mai jucat: Roxana Iosef, Sabina Miclea-Grigoruță, Crina Bălțatu și Ramona Breban.

TOMIS: Diana Calotă, Elena Butnaru, Tasha Holness, Natașa Sevarika, Cristina Cazacu, Jasna Majstorovic, Marina Vujovic – libero. Au mai jucat Dominique Lamb și Claudia Gavrilescu.

Știința Bacău o va întâlni în finala Diviziei A1 pe Dinamo Romprest București după sistemul ”cel mai bun din 5 meciuri”, primele două partide urmând să aibă loc pe 8 și 9 aprilie în capitală.

10 comentarii la „Calificare cu scandal / Știința Bacău – Tomis Constanța 3:1 (-19, 23, 22, 21)”

  1. ma gandesc totusi cum poti face o asemenea eroare!!! …si de ce jocul este atat de fluctuant de la un meci la altul!!!

  2. Si de ce apare luna??? Si de ce se modifica ora??? Felictati echipa!! Feliciati antrenorii si gura mica…

  3. Felicitari fetelor , antrenorilor … clubului < insa nu inteleg… de ce DATI acum in "adversari"? Alexe .. o sa-si poarte "fuste" si o sa si le ridice oricand va dori!!!… cum ar fi facut-o si altii din "staful" Bacaului!… sau am uitat???…
    Numai "umbriti" .. ViICTORIA FETELOR , antrenorii sunt cei din UMBRA.. . Ele sunt cele care isi dau tot "naduful"!!!..

  4. BRAVO fetelor !
    Cineva acolo (de sus) va iubeste. Amintiti-va de meciurile pierdute cu mult ghinion….. S-a intors roata…..

  5. rejucarea partidei ???ce gluma buna de 1 Aprilie.inganfarea,indeosebi a celor „de pe banca” Constantei ,care numai ei stiu volei ,este de nedescris.greseli v-om gasii mereu si in favoarea celor de pe Litoral.parca si anul trecut ,cine se crede cunoscator,ar trebuii sa-si aduca aminte!!! inevitabil cel care se simte nedreptatit v-a contesta,dar fie si numai pentru zambetul sarcastic al antrenorilor nu as putea spune ca se merita oboseala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.