Succes în noroi / Sport Club Bacău – Kosarom Pașcani 3-1 (3-0)


Lidera seriei I din eșalonul al treilea s-a impus vineri după-amiază în fața ocupantei locului al cincilea după un joc disputat în condiții total neprielnice. Ploaia a transformat terenul într-o orezărie, aspect la care s-a adăugat și vântul rece însoțit și de ninsoare în repriza a doua. Oaspeții au venit la Bacău cu gândul să-și onoreze titulatura de cea mai bună defensivă a seriei, cu numai 7 goluri primite în 12 partide. De cealaltă parte, Marius Baciu și-a adaptat echipa la condițiile grele de joc, începând cu Luncanu și Sascău fundași laterali, iar în atac cu masivii Hurdubei și B. Ungureanu.

După două șuturi din afara careului expediate de Hurdubei și Costin în primele 10 minute, fazele de poartă s-au lăsat îndelung așteptate. În minutul 35, după o lovitură liberă a oaspeților de pe dreapta, a urmat o centrare în careul băcăuan, unul din fundașii gazdelor fiind la un pas de autogol, noroc cu intervenția lui Savu. Doar un minut mai târziu, tot lovitură liberă, tot de pe dreapta, dar pentru gazde. Șchiopu a centrat pentru Adăscăliței, nemarcat în careul mic, iar căpitanul gazdelor a deschis scorul cu o lovitură de cap. S-a făcut 2-0 în minutul 41, atunci când centrarea ideală a venit tot de pe dreapta, cu Mădălin Luncanu la serviciu și Adrian Hurdubei la primire, atacantul băcăuan înscriind cu capul din 6 metri dintre fundașii centrali ai oaspeților. Același Hurdubei a luat o acțiune pe cont propriu pe flancul stâng în ultimul minut al primei reprize, a centrat pe partea opusă, Costin a recentrat la 8 metri, de unde Bogdan Ungureanu a marcat cu un vole frumos pentru 3-0 la pauză.

Oaspeții au ieșit de la cabine cu intenții ofensive și au redus diferența în minutul 49 prin Olărița, după o bâlbâială a defensivei gazdelor în urma unei lovituri de colț. De altfel, apărarea băcăuană s-a dovedit destul de ezitantă la fazele fixe, noroc cu tânărul portar Savu, ale cărui intervenții au asigurat liniștea pe final de meci. De neînțeles gesturile băcăuanilor Carp și B. Ungureanu, care și-au făcut rost de cartonașe galbene cu o condamnabilă ușurință. Altfel, Sport Club Bacău a obținut o victorie absolut meritată la capătul unui joc extrem de solicitant din punct de vedere fizic din cauza unui teren cum nu credeam să vedem în anul 2013.

S.C. Bacău: Savu – Luncanu, Adăscăliței, Dumitriu, Sascău (86 Măjer) – Costin, Întuneric, Șchiopu (90 Bărculeț), Miron – Hurdubei (70 Carp), B. Ungureanu (88 Predoiu). Antrenor: Marius Baciu.

Kosarom: Luca – P. Răzlog, V. Răzlog, Olărița (73 Toader), Radu – Nuțescu (86 Serediuc), Giurgiuveanu – Maftei, Râșcu, Agrigoroaiei – Știubei. Antrenor: Marian Ivan.

Arbitru: Gică Mihai. Asistenți: Ionuț Paraschiv și Cristian Voicu (toți din Focșani).

Celelalte rezultate ale etapei a XVI-a: Oțelul II Galați – Petrotub Roman 3-1, Ceahlăul II – Aerostar Bacău 2-1, Sporting Suceava – Bucovina Rădăuți 1-0 și Young Stars Panciu – Știința Miroslava 0-3 (echipa din Panciu s-a retras din campionat). CSM Moinești și FCM Dorohoi au stat.

Un comentariu la „Succes în noroi / Sport Club Bacău – Kosarom Pașcani 3-1 (3-0)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.