Atanas și medicinistele harnice / Știința Bacău – CSU Medicina Tg. Mureș 2:3 (16, -18, 10, -17, -12)


CSU Medicina Târgu Mureș a furnizat miercuri una din surprizele campionatului, fiind prima echipă care se impune la Bacău în acest sezon. Chiar dacă au fost conduse cu 1-0 și 2-1 la seturi și cu 10-8 în tie-break, elevele lui Atanas Petrov au avut de fiecare dată puterea să revină, terminând partida în lacrimi de bucurie. Cât privește echipa băcăuană, e destul de greu de înțeles evoluția oscilantă a voleibalistelor lui Florin Grapă de la un set la altul.

Știința a câștigat fără probleme primul set și se părea că ne îndreptăm spre un 3-0 scurt. Setul al doilea însă le-a revenit mureșencelor, pe fondul a numeroase greșeli ale gazdelor pe faza de atac dar și la preluare, lucru care l-a enervat la culme pe antrenorul vicecampioanelor. A urmat un nou set adjudecat lejer de echipa băcăuană, după care s-a intrat în zona crepusculară. La 17-17 în setul al patrulea, mureșencele au punctat de 8 (opt!!!) ori consecutiv pe serviciul Tsvetanovei și au dus partida în tie-break. E al șaptelea joc din acest campionat în care CSU Medicina a ajuns în setul decisiv! Oaspetele au început tie-break-ul în forță, având 3-1, apoi Știința a punctat de 4 ori consecutiv, menținându-și avansul de două puncte până la 10-8. Mureșencele au egalat la 10, Sabina Miclea a fost cât se poate de previzibilă pe final, Kamenova a fost citită de adversare și blocată necruțător, iar Roxana Iancu a închis partida cu un blocaut de două puncte. Fără îndoială că MVP-ul întâlnirii a fost extrema oaspetelor, Adina Salaoru, în timp ce Georgiana Faleș nu a jucat, conform acordului dintre cele două cluburi.

La finalul jocului, Florin Grapă a admis că e posibil să fi greșit la pregătirea jocului, adăugând că va recupera punctele în etapa viitoare, pe terenul lui Dinamo. De partea cealaltă, Atanas Petrov a pus pe victoria pe seama ambiției superioare a elevelor sale, dar și pe cea a faptului că mureșencele au riscat mai mult pe serviciu și le-a ieșit.

ȘTIINȚA: Staelens (1p), Kamenova (18), Iosef (16), Rogojinaru (13), Sobo (12), Herlea (6), Gaido – libero. Au mai jucat: Miclea-Grigoruță (4), Bălțatu (1) și Sosa. Antrenor: Florin Grapă.

CSU MEDICINA: Pintea (1p), Salaoru (19), Tsvetanova (15), Trică (12), Iancu (10), Grigorova (5), Foca – libero. Au mai jucat: Nemțanu, Cazamir, Ciocian și Mateaș (1). Antrenor: Atanas Petrov.

4 comentarii la „Atanas și medicinistele harnice / Știința Bacău – CSU Medicina Tg. Mureș 2:3 (16, -18, 10, -17, -12)”

  1. Dupa cum a evoluat scorul si schimbarea de atitudine si determinare in tabara stintei ,daca s-ar fi jucat fotbal, as fi inclinat sacrezut ca s-a jucat la pariuri.

  2. Incredibil, nu-mi explic sub nici o forma.
    Pacat de munca din tur, ceva nu se leaga in momentul de fata.
    Probleme la preluare nu sunt admisibile la o echipa ca Stiinta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.