Nacho Moya: ”E o șansă pentru mine să pot juca în grupele Cupei EHF”


Ultima achiziție a Științei Municipal Dedeman Bacău este conducătorul de joc spaniol Nacho Moya și după ce am văzut la antrenamente, nu va dura mult până când el va intra în sufletul suporterilor băcăuani. Iată un interviu realizat cu cel mai proaspăt component al vicecampioanei.

Rep.: Nacho, bine-ai venit în Bacău ! Spune-ne câte ceva despre cariera ta de până acum.

Nacho Moya: Am început să joc handbal la 12 ani, la Malaga, mai întâi la școală și apoi la un club. După aceea, am jucat 5 ani la Antequera, primii trei la echipa secundă, iar următorii doi în Liga Asobal. Am plecat apoi la Puerto Sagunto în sezonul 2011-2012, tot în Liga Asobal, deoarece la Antequera erau mari probleme financiare. În toamna trecută am jucat pentru CSM București, iar acum sunt la Știința Bacău.

Rep.: Ai fost nevoit să pleci acasă din cauza problemelor de la CSM, cum de ai ajuns să revii în România ?

N.M.: Da, într-adevăr, la CSM au fost mari probleme cu banii în ultimele 2-3 luni, am plecat în Spania fără să mă gândesc că mă voi întoarce în România. Aici este însă un club foarte bun, voi putea juca în Cupa EHF, ceea ce pentru mine e foarte bine și o oportunitate pentru viața mea sportivă.

Rep.: Care sunt primele tale impresii despre Știința Bacău ?

N.M.: Sunt foarte bune, deoarece băieții din echipă sunt foarte de treabă, îmi plac și orașul și locul unde m-am instalat. De asemenea, sala este foarte bună, fiindcă la CSM aveam o sală veche și mică.

Rep.: Cum te simți în teren cu noii coechipieri după trei zile ?

N.M.: Bine. Sigur că mă înțeleg mai bine cu Georgescu și cu Uelington, fiindcă ei vorbesc spaniola, însă toți băieții s-au purtat foarte bine cu mine.

Rep.: C crezi că va face Știința în Cupa EHF, mai ales în primul meci, în care veți întâlni trei campioni mondiali ?

N.M.: Va fi foarte greu în grupa cu Nantes, Magdeburg și Beșiktaș, dar fiecare meci are istoria lui și eu cred că echipa noastră va câștiga câteva meciuri.

Rep.: E posibilă și o calificare în sferturi ?

N.M.: E posibil, de ce nu ?

Rep.: Ce știi despre publicul din Bacău ?

N.M.: Am văzut pe video că e un public extraordinar și foarte cald. Ei sunt alături de echipă pe întreaga durată a meciului și cred că alături de ei vom învinge sâmbătă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.