Prima înfrângere și în campionat / CSM București – Știința Bacău 3:2 (25-22, 25-22, 22-25, 16-25, 15-11)


Știința Bacău a suferit prima înfrângere în campionat în primul joc al anului, disputat la București cu ocupanta locului 5 din Divizia A1. Vicecampioana României a avut o evoluție modestă, cu precădere în primele două seturi, iar punctul nevralgic al formației lui Florin Grapă a fost preluarea. La echipa băcăuană a debutat coordonatoarea olandeză Kim Staelens, în timp ce Mihaela Herlea a absentat, fiind înlocuită în sextetul de bază de Emilce Sosa.

Știința a început destul de greoi partida, gazdele desprinzându-se la 11-6. Băcăuanele au revenit în special pe mâna blocajului, au luat și conducerea, dar preluarea le-a trădat pe vicecampioane, care au cedat primul set la 22. Setul secund a început sub semnul echilibrului, băcăuanele au intrat cu avantaj minim la primul time-out tehnic, pentru ca la cel de-al doilea, bucureștencele să aibă un avans de două puncte, fiindcă blocajul oaspetelor a lăsat mult de dorit. Știința a egalat la 20, dar câteva atacuri anemice ale adversarelor le-au oferit gazdelor oportunitatea de a face 2-0.

Aflate cu cuțitul la os, oaspetele au început în trombă setul al treilea, au avut 8-4 și 13-7, dar gazdele au revenit spectaculos, fiindcă băcăuanele s-au dovedit dependente de forma Kremenei Kamenova, iar când bulgăroaicei nu-i iese, jocul Științei se gripează. CSM-ul a luat conducerea cu 16-15, apoi la 18-16 Florin Grapă a cerut time-out iar vicecampioana a egalat la 19, scor la care a fost rândul lui Ion Dobre să ceară time-out. În cele din urmă, băcăuanele s-au impus grație unor atacuri afară ale adversarelor, dar și argentiniencei Mimi Sosa. Știința a început bine setul al patrulea, a condus cu 5-2 și 8-6, însă gazdele au întors scorul la 11-9. Pe serviciul Roxanei Iosef, băcăuanele au intrat cu 3 puncte avans la al doilea time-out tehnic, impunându-se apoi fără probleme și împingând meciul în tie-break.

În setul decisiv, CSM-ul s-a desprins la 3-1 pe fondul unor greșeli la preluare, Florin Grapă a cerut time-out, însă după un fileu atins de blocaj și o nouă preluare greșită, bucureștencele au făcut 6-2. Știința s-a apropiat la 9-10, dar două greșeli comise de Kamenova și Rogojinaru au dus gazdele la 3 puncte, avantaj ce s-a dovedit decisiv până la final.

CSM București: Popova (1 p), Lăpușneanu (17), Ivanof (12), Moldovan (13), Radu (12), Karakasheva (9), Medved – libero. Au mai jucat: Fonke (2), Grigoriu și Vrânceanu. Antrenor: Ion Dobre.

Știința Bacău: Miclea-Grigoruță (1), Kamenova (22), Sobo (23), Sosa (14), Iosef (12), Rogojinaru (12), Gaido – libero. Au mai jucat: Staelens, Bălțatu (1) și Breban. Antrenor: Florin Grapă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.