Prezentare adversare Cupa EHF / HBC Nantes – întâlnire cu legenda Entrerrios


Începem prezentarea viitoarelor adversare ale Științei Municipal Dedeman Bacău din grupa D a Cupei EHF cu prima echipă pe care o vor întâlni elevii lui Eliodor Voica, francezii de la HBC Nantes. Înființată în anul 1953, gruparea din vestul Franței poate constitui un model de organizare pentru cluburile de la noi. HBC Nantes are 3 echipe de seniori și 10 de juniori. Mai mult decât atât, clubul francez se implică activ în organizarea de competiții pentru cei mai tineri handbaliști din Nantes. HBC Nantes participă la organizarea de competiții inter-școli și inter-cartiere, lucruri care la noi par desprinse din basme.

În ceea ce privește lotul celor de la HBC Nantes, marea vedetă este de departe spaniolul Alberto Entrerrios, o legendă a handbalului spaniol și mondial. Interul stânga spaniol, în vârstă de 36 de ani, a evoluat în perioada 2002-2012 la Ciudad Real, echipă cu care a cucerit de trei ori Champions League. Adăugați la acestea 6 titluri de campion al Spaniei și 225 de selecții în naționala iberică, sub culorile căreia a cucerit un titlu mondial, dar și medalii de bronz la campionatele europene și la Olimpiada din 2008, și veți avea imaginea unuia dintre cei mai mari handbaliști ai tuturor timpurilor. Alături de el, gruparea franceză mai are 3 spanioli: interul dreapta Jorge Maqueda, extrema stângă Valero Rivera și pivotul Borja Fernandez. La capitolul stranieri, HBC Nantes îi mai are pe centrul islandez Gunnar Jonsson, pivotul tunisian Mahmoud Gharbi și pe portarul tunisian Marouene Maggaiez. În prezent, HBC Nantes ocupă locul 5 (din 14) în prima ligă franceză după 11 etape, cu 13 puncte acumulate în urma a 6 victorii, un egal și 4 înfrângeri.

În ediția trecută a Cupei EHF, HBC Nantes a fost eliminată în turul al treilea de bielorușii de la Dinamo Minsk, după ce au câștigat în deplasare cu 37-34 și au pierdut acasă cu 32-28! În actuala ediție a competiției, francezii au intrat direct în turul al III-lea, eliminându-i pe portughezii de la Benfica, după 29-21 la Nantes și 22-28 la Lisabona. Știința va juca împotriva celor de la HBC Nantes pe teren propriu în prima etapă a grupei, pe 9/10 februarie 2013, și în deplasare în etapa a V-a, pe 16/17 martie 2013. Joi, orașul Nantes a fost desemnat gazda turneului final al Cupei EHF, la care vor participa 4 echipe, în perioada 18-19 mai 2013.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.