Când antrenorul face diferența / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 3:0 (22, 24, 12)


Știința Bacău a obținut sâmbătă seara cea de-a paisprezecea victorie consecutivă a sezonului, de data aceasta în fața revelației Volei Alba Blaj. După cum era de așteptat, băcăuanelor nu le-a fost deloc ușor și le-ar fi fost probabil mult mai greu dacă oaspetele (însoțite la Bacău de o frumoasă galerie) ar fi valorificat una din cele două mingi de set din parțialul al doilea.

Primul set a fost dominat de numeroasele servicii greșite de ambele părți. Știința s-a desprins la 11-6, antrenorul oaspetelor a cerut time-out, după care Blajul a egalat la 12, iar la al doilea time-out tehnic gazdele au intrat cu un avantaj minim. Băcăuanele s-au desprins pe serviciul Roxanei Iosef la 21-16, setul fiind închis de Mihaela Herlea. Setul secund a fost dominat de oaspete, mai precise la serviciu și blocaj, însă pe final a intervenit inspirația antrenorului Florin Grapă, care a câștigat practic setul cu două schimbări care au întors soarta jocului. Mai întâi a introdus-o la serviciu pe Crina Bălțatu la 18-22, iar Știința a egalat. Puțin după aceea, la 22-24, antrenorul gazdelor a trimis-o la serviciu pe Ramona Breban, iar vicecampioana a punctat din nou de 4 ori consecutiv. Ultimul set n-a avut istoric, în condițiile în care echipa din Blaj a clacat la toate capitolele.

La finalul partidei, Florin Grapă a declarat: ”E bine că am avut un meci de nivelul acesta pentru a-l pregăti pe cel din Franța. Blajul e o echipă incomodă, iar dacă le intră serviciul, creează probleme mari oricărui avdersar. În setul al doilea, echipa noastră a arătat că are putere de luptă și nu cedează, iar ăsta e mare lucru, sper să le țină. A fost o atmosferă frumoasă, îi felicit și pe suporterii din Blaj, care au fost eleganți, civilizați, de asta avem nevoie în sportul românesc, de oameni civilizați. Dacă în etapa viitoare echipa din Blaj învinge CSM-ul, cred că va merge în Final Four-ul campionatului.”

ȘTIINȚA: Miclea-Grigoruță, Iosef, Kamenova, Rogojinaru, Sobo, Herlea, Gaido – libero. Au mai jucat Bălțatu și Breban. Antrenor: Florin Grapă.

BLAJ: Kapelovies, Stojkovic, Dudnic, Rusu, Sandic, Alexandru, Mastahac – libero. Au mai jucat: Dobes, Nițulescu și Lupu. Antrenor: Marius Macarie.

Alte rezultate din etapa a IX-a: CSM Sibiu – Tomis Constanța 1:3, Unic Piatra Neamț – CSM Lugoj 3:1, CSM București – U Cluj 3:0, Argeș Volei Pitești – Dinamo București 0:3, SCMU Craiova – CSU Medicina Tg.Mureș 3-2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.