Egal deloc amical / Maccabi Rishon Lezion – Știința MD Bacău 22-22 (12-12)


După ce calificarea fusese practic tranșată în jocul de sâmbătă, manșa a doua a disputei dintre Știința și Maccabi a fost mai degrabă una a nervilor. Echipa băcăuană își propusese pentru meciul de duminică un joc bun în apărare și evitarea accidentărilor, ambele scopuri fiind atinse. Sigur că formația lui Eliodor Voica a suferit pe faza de atac, jocul cu pivotul a cam lipsit, însă senzația a fost că handbaliștii băcăuani n-au forțat și nici nu aveau de ce să o facă. De partea cealaltă, israelienii au ținut cu tot dinadinsul să câștige, reușind pe alocuri să impună ritmul partidei, însă am văzut din nou la oaspeți numeroase procedee din lupte și rugby și mult teatru ieftin.

Din păcate, cei doi arbitri greci au fost din nou depășiți de situație, luând numeroase decizii anapoda, dictând eliminări cu nemiluita (17 plus un cartonaș roșu direct arătat lui Georgescu) și refuzând cu obstinație să acorde aruncări de la 7 metri pentru apărare în semicerc. Meciul propriu-zis n-a mai oferit spectacolul din prima manșă, lucru explicabil atât prin rezultatul de sâmbătă, cât și prin faptul că pentru Știința a fost al treilea meci oficial în 5 zile. Israelienii au trecut pe lângă victorie în finalul meciului, când extrema dreaptă Stelman a aruncat în bară, iar echipa băcăuană s-a calificat în grupele Cupei EHF în fața unui public numeros și ardent.

Evoluția scorului: 2-2 (5), 4-5 (11), 8-6 (16), 9-9 (22), 12-12 (pauză), 14-14 (35), 15-18 (43), 19-20 (50), 20-21 (53), 22-22 (final).

MACCABI: Shikloshi (7 interv.), Strat (5 interv.) – Rosental 6, Stelman 5, Birnbaum 3, Langlive 3, Filip 2, Geva 2, Neeman 1, Aharon, Luzon, Friedmann, Rubin Reuven. Antrenor: Oleg Butenko.

ȘTIINȚA: Tevzadze (4 interv.), Grigoraș (4 interv.), Liszkai (1 interv.) – Bondar 8, Ghiță 5, Da Silva 2, Dospinescu 2, B. Voica 2, Rotaru 1, Georgescu 1, Ramba 1, Novanc, Iancu, Păunică, Manea, G. Bujor. Antrenori: Eliodor Voica și Stelian Bursuc.

Eliminări: 9-8. Aruncări de la 7 metri: 1-4 (toate transformate). Cartonaș roșu: Georgescu (min. 57).

Arbitri: Athanasios Chaskis și Dimitrios Tsakonas (Grecia). Delegat EHF: Viktor Konopliastyi (Ucraina).

5 comentarii la „Egal deloc amical / Maccabi Rishon Lezion – Știința MD Bacău 22-22 (12-12)”

  1. de acum mult noroc la tragere, desi nu prea mai exista echipe slabe in faza asta … slab tare arbitrajul, slabi tare israelienii … totusi de ce sunt 2 galerii ? initial am crezut ca vor sa mobilizeze si cealalta jumatate a salii dar ma indoiesc ca e asa date fiind scandarile suprapuse in timpul meciului

  2. ar fi interesant de vazut de cate ori au avut israelienii om in terenul nostru inainte de a repune mingea dupa gol primit, eu am numarat 8

  3. asa e la bacau de o bucata de vreme
    doua galerii care deruteaza specatorii
    -arbitraj sub orice critic-ma intreb ce se intampla in lsrael cu meciul

    1. care meci din israel prietene?returul s-a jucat la noi din cauza situatiei politice de acolo.Hai Stiinta!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.