Cadou pentru profesorul Grapă / Știința Bacău – Volley Köniz 3:2 (16-25, 25-11, 20-25, 25-10, 15-11)


Antrenorul principal al vicecampioanei României a avut parte marți de o aniversare fericită, fiindcă elevele sale i-au făcut cadou o calificare în premieră în sferturile de finală ale Cupei CEV. După victoria din tur, de la Berna, băcăuanele s-au impus și în retur, la același scor, după un joc extrem de spectaculos și cu Kremena Kamenova în zi de grație.
Primul set s-a desfășurat sub semnul serviciilor bune ale oaspetelor și al preluărilor defectuoase ale băcăuanelor, iar pe acest fond echipa elvețiană și-a adjudecat la pas parțialul inaugural. Știința și-a revenit în setul al doilea, cu Kamenova de neoprit și a egalat situația la seturi rapid. Se părea că setul al treilea va decurge în același sens, numai că, de la 14-11, elvețiencele au revenit în joc grație serviciului și blocajului și au luat din nou conducerea. Setul IV a început cu 2-0 pentru Volley Koniz, Florin Grapă a cerut time out, după care două blocaje inspirate și câteva bombe ale Kremenei Kamenova au desprins Știința la 8-4, iar setul a fost o bagatelă pentru gazde.

Tie-break-ul s-a disputat sub semnul echilibrului până la 4-4, după care Știința a punctat de trei ori consecutiv, însă elvețiencele au egalat apoi la 9 cu un blocaj și un serviciu foarte bun al uriașei Wigger. Rogojinaru a atacat în forță pentru 10-9, dar Sobo a servit în fileu și s-a făcut egalitate la 10. Aceeași Rogojinaru a punctat pentru 11-10, după care Gaido a scos fenomenal o minge din pământ, iar bombardierul Kamenova a îngropat-o în terenul advers pentru 12-10. Tot ”Kreme” a făcut 13-10, pentru ca un blocaj necruțător făcut de Iosef și Herlea să ofere Științei 4 mingi de set, meci și biletele pentru sferturi. Stângacea Schulz a scos un block-out, însă la faza următoare, după un atac al Roxanei Iosef, arbitrul 2, sârbul Jankovic, a fluierat o atingere a fileului de către oaspete, punând punct unui meci superb.

ȘTIINȚA: Miclea-Grigoruță (2p), Kamenova (28), Iosef (13), Herlea (11), Sobo (10), Rogojinaru (9), Gaido – libero. Au mai jucat Bălțatu și Sosa. Antrenor: Florin Grapă.

VOLLEY KONIZ: Kubinova (4p), Jenkins (14), Svobodnikova (13), Schulz (12), Ferreira (11), Alves Cassemiro (8), Pauli – libero. Au mai jucat: Wigger (2), Kronenberg (1), Schafflutzel, Ostrowska și Moffett. Antrenor: Florian Steingruber.

În sferturile de finală (programate pe 4-6, respectiv 11-13 decembrie), Știința Bacău va evolua în compania învingătoarei din dubla manșă dintre franțuzoaicele de la SES Calais și ucrainencele de la Kontynium Volyn Lutsk. În tur, echipa din Ucraina a câtigat acasă cu 3-0, returul fiind programat joi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.