Spectacol total / Știința Bacău – Tomis Constanța 3:2 (25-23, 18-25, 25-20, 22-25, 15-13)


Partida dintre vicecampioana și campioana României și-a onorat din plin titulatura de derby, ridicându-i de mai multe ori în picioare pe cei circa 500 de spectatori prezenți în Sala sporturilor din Bacău. Știința Bacău și Tomis Constanța au oferit de toate: combinații spectaculoase, atacuri în forță, mingi lungi, dar și servicii și preluări greșite. Diferența infimă din final a fost făcută de stăpânirea de sine a echipei gazdă, care-și menține invincibilitatea în actuala ediție a Diviziei A1. MVP-ul partidei a fost de departe Roxana Iosef, cea mai eficace jucătoare de pe teren și cea care a tras echipa după ea în multe momente. Băcăuanele au greșit nepermis de mult la serviciu, au fost destule probleme și la preluare, unele jucătoare au rămas datoare (Kamenova e una dintre ele), însă până la urmă rămâne victoria în fața campioanei, revelația actualei ediții de Champions League.

Primul set părea a fi la discreția gazdelor, care au intrat cu 6 puncte avans la al doilea time-out tehnic, dar constănțencele au revenit, au luat conducerea cu 20-19, însă Știința s-a impus până la urmă la 23. Cel de-al doilea set a debutat catastrofal pentru băcăuane, conduse la un moment dat cu un neverosimil 16-4, după care și-au revenit, dar a fost tardiv, iar Tomis a egalat situația la seturi. Setul al treilea a revenit Științei după ce a condus de la un capăt la altul, după care campioana a egalat din nou și a trimis meciul în tie-break. Ultimul set a avut o desfășurare spectaculoasă, Știința a avut 6-2, scor la care Kamenova a atacat în aut, constănțencele au preluat apoi conducerea cu 10-9 și 12-11, însă vicecampioana a revenit și a câștigat partida grație a două blocaje inspirate.

ȘTIINȚA: Miclea-Grigoruță (4 puncte), Iosef (24), Rogojinaru (9), Sobo (9), Kamenova (5), Sosa (1), Gaido – libero. Au mai jucat: Herlea (9), Breban (2) și Bălțatu (2). Antrenor: Florin Grapă.

TOMIS: Calotă (4), Sevarika (11), Gavrilescu (10), Rodriguez Santos (10), Holness (10), Majstorovic (8), Vujovic – libero. Au mai jucat: Ganzer (10), Cazacu (7), Lamb (4) și Francesco Machado (1). Antrenor: Darko Zakoc.

Celelalte rezultate ale etapei a V-a: Volei Alba Blaj – Dinamo Romprest București 3:1, Argeș Volei Pitești – SCMU Craiova 0:3, U Cluj – CSM Lugoj 1:3, Unic Piatra Neamț – CSU Medicina Tg. Mureș 3:1 și CSM București – CSM Sibiu 3:0.

Un comentariu la „Spectacol total / Știința Bacău – Tomis Constanța 3:2 (25-23, 18-25, 25-20, 22-25, 15-13)”

  1. asa da ……intradevar cei care au fost prezenti azi la sala tin sa=i felicit ….super atmosfera creata de adevaratii suporteri …fara invitatii:) bravo,.felicitari si echipei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.