Mai e mult până departe / Slovenia – România 34-26 (16-13)


Naționala de handbal masculin a României a pierdut fără drept de apel prima partidă din grupele principale preliminare pentru EURO 2014. După o primă repriză destul de bună, care oferea speranțe pentru un final echilibrat, selecționata pregătită de Eliodor Voica a capotat în jumătatea secundă a partidei, în primul rând din cauza defensivei-șvaițer. De asemenea, diferența a fost făcută și de experiența internațională a jucătorilor celor două selecționate, precum și de precizia contraatacurilor, acolo unde slovenii au fost devastatori. Iar dacă adăugăm la toate acestea cele 17 greșeli tehnice comise de handbaliștii români, vom vedea de ce Slovenia ne-a învins fără drept de apel. Din păcate, nici poarta noastră n-a funcționat, față de cea a gazdelor, acolo unde Skof a avut un procentaj apropiat de 50%.
În Palatul sporturilor ”Bonifika” din Koper au evoluat și 7 jucători ai Științei Municipal Dedeman Bacău, care au înscris 12 din cele 26 de goluri ale naționalei noastre.

Slovenia: Skof (18 interv.), Skok – L. Zvizej 5, Dolenec 4, Marguc 4, Spiler 4, Gajic 3, M. Zvizej 3, Bezjak 3, Gaber 2, Bilbija 2, Miklavcic 2, Zorman 2, Dobelsek, Skube.

România: Popescu (9 interv.), Ciobanu (6 interv.) – Ghionea 5, Dospinescu 4, Novanc 3, Criciotoiu 3, Ghiță 2, Ramba 2, Acatrinei 2, Talas 2, Rotaru 1, Sabou 1, Sadoveac 1, Grasu, Iancu, Păiuș.

Duminică, selecționata României joacă la Piatra Neamț, de la ora 16, împotriva puternicei naționale a Islandei. Cele trei autocare puse la dispoziția suporterilor băcăuani pentru deplasarea la acest meci vor pleca duminică, de la ora 14, din parcarea stadionului ”Municipal”. Pentru rezervări, sunați la numărul 0740.087.400.
Foto: demotix.com

2 comentarii la „Mai e mult până departe / Slovenia – România 34-26 (16-13)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.