Eliodor Voica: ”Nu trebuie nicidecum să facem greșeala să credem că suntem dinainte calificați”


”Shalom !” a răspuns antrenorul Eliodor Voica la telefon, evident bine dispus de tragerea la sorți a turului al III-lea al Cupei EHF. La câteva minute după ce sorții au decis ca Eliodor Voica, Cristi Ghiță, Ionuț Rotaru, Florin Dospinescu, Andrei Păiuș și Marius Novanc să revină în orașul în care, cu patru luni în urmă, evoluaseră cu echipa națională, am discutat cu antrenorul vicecampioanei despre drumul spre grupele Cupei EHF.
Rep.: Iată că ți s-a îndeplinit dorința de a evita echipele din Germania, Spania și Franța. Se poate spune că am avut noroc ?

Eliodor Voica: Este adevărat, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că e o variantă accesibilă pentru noi, care nu se poate compara cu marile puteri ale handbalului, adică echipele din cele trei țări pe care le-ai amintit.

Rep.: Israelienii au jucat în septembrie la Constanța, acolo unde slovacii de la Tatran Presov au cam măturat cu ei pe jos…

E.V.: Acest lucru ne dă o șansă și o speranță în plus, dar nu trebuie să uităm că totul se va disputa pe teren. Nu trebuie nicidecum să facem greșeala să credem că suntem dinainte calificați.

Rep.: E un avantaj faptul că cinci dintre jucătorii Științei au jucat în Israel, chiar în acel oraș, în barajul de calificare pentru grupele preliminare ale Euro 2014 ?

E.V.: Teoretic judecând, plecăm cu prima șansă în această dispută, dată fiind situația și conjunctura că, în urmă cu patru luni, am avut contact cu sala respectivă și cu publicul de acolo. Acela a fost însă un meci inter-țări, care e altceva decât un meci între cluburi și cred că trebuie să ne păstrăm optimismul concomitent cu o atitudine de profesioniști.

Rep.: Care e nivelul handbalului din Israel ?

E.V.: Este în ascensiune, tocmai de aceea vin și spun că noi trebuie să fim deștepți deoarece e o șansă de care ar fi păcat să nu profităm.

Rep.: E o șansă mare ca Știința să meargă în grupe la prima ediție a Cupei EHF în acest format…

E.V.: Exact. Am curajul să spun că pentru noi, ca echipă, ca vârstă a componenților ei, participarea în grupele acestei competiții ar putea fi numită performanță anul acesta. În plus, ar fi șase meciuri cu echipe de un alt nivel, care ne-ar oferi ocazia să vedem exact unde ne aflăm și ce-ar mai trebui făcut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.