Eliodor Voica: ”E foarte greu să ne mai gândim la titlu”


Eliodor Voica a spus că Știința putea mai mult la Odorhei, a felicitat ambele echipe și a concluzionat că mai are mult de lucru. Iată interviul pe care ni l-a acordat după înfrângerea de la Odorhei.
Rep: Se poate spune că lupta pentru titlu s-a cam încheiat?

Eliodor Voica: Da, este foarte greu să ne mai gândim în momentul de faţă la un asemenea obiectiv, de care meciul de astăzi ne-a îndepărtat considerabil.

Rep: Ce s-a întâmplat în repriza a doua, în special pe faza de atac?

E.V.: Cred că mai degrabă în repriza a doua apărarea a fost problema, fiindcă în 10 minute am luat 10 goluri, cât luasem în prima repriză. În ceea ce priveşte faza de atac, am avut aceleaşi probleme cu care ne confruntăm de când am început acest sezon, vizavi de coordonare şi de sincronizare.

Rep: Şi aceeaşi problemă cu aruncările de afară. Există un singur jucător care îşi asumă răspunderea, Cristi Ghiță.

E.V.: Corect. La linia de 9 metri noi nu avem decât un singur jucător care să vină şi să facă serviciul de „nouămetrist”. Ceilalţi jucători sunt, în momentul de faţă, paraleli cu postul.

Rep: Care este explicaţia, fiindcă un jucător gen Păiuş nu e chiar un debutant?

E.V.: Nu reuşim să ne găsim cadenţa şi mă refer aici la tot colectivul. E adevărat că astăzi nu au fost lăsaţi să arunce, dar trebuiau găsite soluţiile, traseele pentru a veni la şut. Am avut un singur şut de pe inter stânga, al lui Da Silva la sfârşitul primei reprize care a mai semănat a inter, vorbind de interii stânga. Celelalte şuturi, ale lui Ramba şi Păiuş, nu sunt de luat în calcul.

Rep: Avem motive să ne îngrijorăm înainte de dubla din Cupa EHF, lăsând la o parte meciul cu Suceava?

E.V.: Eu zic că nu e bine să lăsăm deoparte meciul cu Suceava, pentru că e, totuşi, un meci de campionat şi Suceava nu va veni aici să facă o plimbare. Eu cred că ar trebui să vedem mai optimist lucrurile, noi trebuie să facem un pas pentru a ne recăpăta încrederea, fiindcă dubla cu suedezii nu va fi deloc o bagatelă.

Rep: În condiţiile în care, pe postul de inter stânga, lucrurile vor continua la fel, crezi că la iarnă se va impune un transfer?

E.V.: Nu exclud din calcul nicio variantă, pentru că, la urma urmei, e vorba de randament. Eu zic să nu ne gândim totuşi atât de departe, fiindcă mai sunt câteva etape, trebuie să vedem şi partea plină a paharului: aceşti băieţi au valoare şi trebuie să se integreze cât mai repede în jocul nostru.

Rep: Se putea mai mult în jocul de la Odorhei?

E.V.. Categoric da. Noi astăzi am avut două meciuri: prima repriză în care de la bun început şi până în minutul 30 am fost acolo în apărare, cu mobilitate şi agresivitate şi repriza a doua, în care am făcut un pas înapoi, vizavi de mobilitate şi de agresivitate. Atunci le-am permis foarte mult jocul în spate pe nişte ieşiri neinspirate la interi de la care, dacă stau şi mă gândesc, nu cred că am luat 4 goluri, dar am luat 11 goluri de pe pivot. În schimb, noi am jucat circa 12 minute cu 2 pivoţi și n-am marcat niciun gol în acel interval. Aş vrea să felicit echipa Ordoheiului pentru modul în care s-a bătut până la final, la fel cum şi jucătorii noştri merită felicitaţi pentru prima repriză şi pentru modul în care s-au bătut, dar le mai trebuie şi puţină maturitate, iar acţiunile trebuie filtrate prin ciurul minţii. Concluzia e una singură: mai avem mult de lucru, din păcate.

3 comentarii la „Eliodor Voica: ”E foarte greu să ne mai gândim la titlu””

  1. Dacă a mers prima repriza așa de bine ,dc nu s-a jucat si repriza 2cu aceeași jucatori de start.Rotatia jucătorilor practicata de Dl Antrenor E. Voica nu a dat randament – si nu e prima data când se vede acest lucru. Întra -adevăr mai trebuie lucrat si la capitolul asta ….+ niște interi de valoare .

  2. „Handbal Pro”, trebuie rulati jucatorii pentru ca ritmul este infernal, majoritatea cedand fizic.

    Cat pentru domnul Voica, as aprecia sa va debarasati de Ramba, Da Silva si Paius. Sunt sub nivelul echipei. Sper sa ma contraziceti pana la finalul turului. Succes Stiinta!

  3. macar e bine ca realizeaza domnul antrenor ca nu exista inter stanga la aceasta echipa si chiar si un inter dreapta care sa concureze cu brio cu cristi ghita.. care cand nu joaca se simte lipsa lui din plin..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.