Le-au dat cu orezăria-n cap / Sport Club Bacău – CSM Moinești 2-4 (0-3)


Ce ironie a sorții, să te bată un jucător pe care l-ai avut în curte astă-vară și pe care l-ai lăsat să plece din motive obscure ! Edi Tismănaru a reușit în prima repriză un hat-trick, încheind partida cu ceea ce italienii numesc ”poker”, adică patru goluri împotriva echipei care i-a dat cu flit.
Marius Baciu a debutat cu stângul la noua sa echipă fiindcă fundașii săi centrali au dormit pe ei, oferindu-i lui Tismănaru ocazia să devină eroul zilei. În condițiile în care atacantul Moineștiului nu e chiar un ”no name”, defensiva gazdelor nu are scuze pentru cele întâmplate. Nu-i mai puțin adevărat că Sport Club Bacău n-a jucat nimic în primele 45 de minute, și-a revenit în mitanul secund, dar degeaba.

Oaspeții au deschis scorul rapid, în minutul 5, după un corner executat de antrenorul Trofin, mingea a ajuns la Tismănaru în careul mic, șut precis și 0-1. În minutul 17, Rareș Marin a centrat perfect de pe stânga pentru Tismănaru, din nou demarcat, cap din careul mic și 0-2. După alte 7 minute, s-a făcut 0-3, după o fază trasă la indigo, cu Rareș Marin la serviciu și Edi Tismănaru la finalizare.
În minutul 63, Vasiliu a făcut cu 1-2 după o centrare a lui Agache, pentru ca în minutul 71 Adăscăliței să înscrie pentru 2-3, după ce Petrariu apărase șutul din penalty (acordat cu mare ușurință) al căpitanului gazdelor. Se părea că gazdele sunt pe val, iar moineștenii vor plăti tribut faptului că au băgat autobaza în careu în a doua repriză, dar Banu a luat o acțiune pe cont propriu, a făcut și o ”bicicletă”, a centrat ideal, Tismănaru a fost din nou la locul potrivit și s-a făcut 2-4 în minutul 84, după care ura și la autocar.

Gazdele au plătit scump încăpățânarea de a juca pe ”Letea”, deși au la dispoziție și ”Municipalul”, în condițiile în care terenul din ”groapă” s-a prezentat ca o orezărie. Asta ca să nu mai vorbim de condițiile absolut improprii pentru jurnaliști, ”gospodarii” arenei neamenajând vreun spațiu acoperit. ”Letea e casa noastră” se tot spune, dar ce fel de gazdă ești când îți plouă pe musafiri ?

SC Bacău: Știrbu – Răduțoiu (46 Agache), Stoica, Adăscăliței, Luncanu – Husein (36 Vasiliu), Dumitriu, Bamba (22 B.Ungureanu), Miron – Hurdubei (84 Întuneric), Costin. Antrenor: Marius Baciu.

CSM Moinești: Petrariu – Corman, Irimia, C. Lupu, Botezatu – Banu (90 C. Trofin), S. Trofin, Apostu (46 Chelariu), R. Marin (67 Popa) – Darie, Tismănaru (90 B. Lupu). Antrenor: Sorin Trofin.

Celelalte rezultate ale etapei: Sporting Suceava – Aerostar Bacău 1-0 (0-0), Young Stars Panciu – CS Kosarom Pașcani 1-0 (0-0), Oțelul II Galați – FCM Dorohoi 1-1 (1-0). Ceahlăul II – Știința Miroslava se joacă sâmbătă. Petrotub Roman și Bucovina Rădăuți au stat.

2 comentarii la „Le-au dat cu orezăria-n cap / Sport Club Bacău – CSM Moinești 2-4 (0-3)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.