Prezentare Ystads IF / Centri golgeteri și interi uriași


Înființat cu 104 ani în urmă, clubul suedez Ystads IF a cucerit două titluri de campioană a Suediei la handbal masculin, în 1976 și 1992. Poate părea un palmares sărac, dar vorbim de echipa unui oraș cu numai 18.000 de locuitori. În sezonul precedent, formația suedeză a terminat sezonul regulat pe locul 2, iar în play-off a pierdut în semifinale în fața echipei ce avea să devină campioană, Savehof.

Ystads IF este un amestec între jucători foarte tineri și experimentați, vedeta echipei fiind portarul Frederik Ohlander (36 de ani, 2,00 m), jucător care a trecut și pe la Barcelona, cu care a câștigat Cupa EHF în 2003, veteranul suedez având în palmares și o finală de Cupa Cupelor în 2010, sub culorile spaniolilor de la Fraikin Granollers. Un alt handbalist experimentat este centrul Sebastian Seifert (34 de ani, foto), care are la activ 7 sezoane în cupele europene cu formația daneză KIF Kolding. Tot 34 de ani are și extrema stângă Pierre Hammarstrand, jucător care a evoluat și el în Spania, la Aragon.

Viitoarea adversară a Științei impresionează cu talia interilor: în stânga, Andreas Thynell (26 de ani) are 2,03 metri, iar în dreapta, danezul Palle Kjaergaard Hansen (25 de ani) are 2,02 metri. Unul din punctele forte ale suedezilor pare a fi postul de centru, dacă e să judecăm că în partida-retur din primul tur al Cupei EHF, când Ystads IF a spulberat-o pe Sporting Lisabona cu 37-26, cei doi jucători de pe această poziție (Gottfridsson și Seifert) au înscris 16 goluri !

Formația suedeză își dispută partidele de pe teren propriu în Österporthallen din Ystad, sală ce are o capacitate de 1481 de locuri pe scaune și 700 în picioare. Ultima participare a suedezilor în cupele europene a avut loc în sezonul 2009-2010, atunci când au fost eliminați în turul 4 al Cupei Challenge de slovenii de la RD Slovan Ljubljana. Ar mai fi de spus că, după tragerea la sorți de pe 24 iulie, Eliodor Voica, un fan al școlii suedeze de handbal, a spus că ar prefera ca Știința să evolueze împotriva portughezilor de la Sporting. Dubla manșă din turul al doilea al Cupei EHF, dintre Știința Municipal Dedeman Bacău și Ystads IF, va avea loc pe 13/14 octombrie în România și pe 20/21 octombrie în Suedia.

Foto: yif.se

4 comentarii la „Prezentare Ystads IF / Centri golgeteri și interi uriași”

  1. am vazut returul lor cu sporting, baietii joaca handbal si inca f bine..ne vor bate lejer in ambele manse, dar acasa la ei e foarte greu

  2. :)) sper ca nu esti fiul mamei omida…..ca suporter al stiintei si daca jucam cu barcelona,tot voi fi optimist….

  3. si eu sunt suporter stiinta si mi/as dori un parcurs cat mai lung, dar dupa cum joaca baietii slabe sanse..campionatul va fi unul tare anul acesta, mai toate formatiile s/au intarit serios.. noi mai putin si aceia se integreaza greu, iar cei vechi parca nu/si gasesc cadenta.. asa ca trezirea baieti daca vreti performanta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.