Tinerii urmași ai lui Wilhelm Tell se vor duela pe ”Letea”


La jumătate de an după ce a organizat, în premieră, Campionatul Național indoor de tir cu arcul rezervat copiilor și juniorilor, Bacăul recidivează, ridicând ștacheta. La sfârșitul acestei săptămâni, Baza Sportivă „Letea” va găzdui Naționalele în aer liber de tir cu arcul pentru copii, juniori 2 și juniori 3. Vineri, 24 august, sunt programate antrenamentele oficiale, pentru ca sâmbată și duminică să aibă loc seriile eliminatorii, semifinalele și finalele. La competiție și-au anunțat prezența, pe lângă gazdele de la CSM 2010 și CS Saga, cluburi din Suceava, Rădăuți, Deva, Iași sau București.

Bacăul va participa la Naționale cu patru arcași: trei de la CSM 2010 (Maria Vlad, Adina Mihalache și Ilinca Litcanu) și unul de la CS Saga: Teodor Vlad. Cele trei sportive de la CSM 2010 vor concura la junioare 3, în timp ce Teodor Vlad va lua startul în competiția rezervată juniorilor. Campioana națională en titre indoor si outdoor, Maria Vlad, și colegele sale Adina Mihalache și Ilinca Litcanu speră să „aconteze” podiumul, la fel cum au făcut-o și în urmă cu două săptămâni, la Cupa Europei Centrale. Teodor Vlad, în schimb, va încerca să-l detroneze pe campionul Eduard Mikos, care are avantajul vârstei și al experienței.

Antrenoarea celor patru arcași băcăuani, Geanina Ivu-Vlad, este convinsă că elevii săi vor figura pe lista laureaților acestei prime ediții de Campionat Național în aer liber desfășurată în Bacău. „La junioare 3 va fi o luptă strânsă, atât între Maria și coechipierele sale, cât și între cele trei băcăuance și… restul lumii. În ceea ce-l privește pe Teodor, el va da asaltul la primul loc, deși adversarul său este foarte bine cotat. Am convingerea că ne vom respecta atât statutul de gazde, cât și progresele și rezultatele înregistrate în ultima perioadă”, a precizat Geanina Ivu-Vlad.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.