Viorel Tănase: ”Sistemul cu doi închizători e cel mai bun pentru această echipă”


Antrenorul principal al celor de la Sport Club Bacău s-a declarat satisfăcut după amicalul cu Petrotub Roman. ”La 5-0, orice antrenor ar fi mulțumit. Am fost mulțumit mai mult de jocul tactic al echipei, pentru că nu am luat gol și pentru că se vede ușor-ușor ce vreau să pun în practică în joc. Normal că mai sunt și mici greșeli pe care le vom corecta până la începutul campionatului. Cred că am reușit să creez o anumită omogenitate în cadrul grupului și asta s-a văzut și în meciul de azi. În acest moment, la jucătorii pe care-i avem, putem depăși orice echipă pe care am putea-o întâlni în faza următoare a Cupei României. Pentru mine nu există titulari și rezerve, există jucători care intră și se sacrifică pentru echipă.”

Întrebat de ce preferă sistemul de joc cu doi închizători, Viorel Tănase a spus: ”Acesta e sistemul preferat de mine și care, după o evaluare de o lună și 10 zile, am ajuns la concluzia că este cel mai bun pentru această echipă. Nu îl pun în teren doar de dragul de a juca cu doi închizători, îmi dă siguranță mai mare. La Liga a III-a se elimină construcția prin posesie de la portar și normal că vreau să am siguranță pe mingea a doua defensivă, fiindcă majoritatea echipelor joacă cu mingi lungi.”

În final, ”Tase” s-a arătat deranjat când a fost întrebat dacă nu îl încearcă vreun regret că nu s-a putut rezolva participarea echipei în Liga a II-a, având în vedere valoarea lotului pe care-l are la dispoziție. ”Îmi puneți niște întrebări… Dacă… nu mai eram eu antrenor… Dacă… Am venit cu altă mentalitate și eu zic că anul ăsta se va realiza dacă vom trata fiecare meci la potențial maxim. Nu mai vreau să-mi aduc aminte ce-a fost anul trecut și acum doi ani, acum e altceva. Eu am venit pregătit pentru ambele posibilități, dar cum am rămas în Liga a III-a, așa cum era normal fiindcă nu s-a promovat, eu am făcut lotul pentru Liga a III-a. Dacă era Liga a II-a, normal că făceam achiziții pentru Liga a II-a.”

Dragă domnule Tănase, după cum bine știți, că aveți la activ sute de meciuri în prima divizie, Bacăul a fost obișnuit cu un cu totul alt eșalon la fotbal. În aceste condiții, chiar nu trebuie să fiți atât de ușor ofuscat de întrebările ziariștilor, în contextul în care, în loc de Steaua și Dinamo, suntem forțați de împrejurări să urmărim meciuri cu Miroslava și Frătăuți.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.