INTERVIU / Florin Grapă: ”E posibil să construim o echipă de volei masculin formată din băcăuani”


Al doilea interviu cu directorul clubului Știința Bacău se referă la echipa de volei masculin.
Rep.: Echipa de volei masculin s-a calificat oarecum surprinzător la turneul de promovare în acest an …
F.G.: Nu chiar surprinzător, eu mi-am dorit acest lucru și ei au demonstrat că s-a putut. E drept că am fost puțin necăjit și cu ei, deoarece am crezut că, din combinația de echipe de la turneul de promovare, noi vom veni pe locul 2 și vom promova. Dar, dacă Suceava a fost eliminată, înseamnă că a fost un turneu destul de tare, peste nivelul echipei noastre.

Rep.: Vor fi mișcări de jucători ?

F.G.: Vor fi, fiindcă mulți jucători sunt la final de contract. Va trebui să vedem ce păstrăm dintre aceștia și ce vrem să facem în continuare. Am putea proceda cum am făcut la handbal feminin, adică să aducem niște copii de viitor, decât niște plombe de un an-doi. Am discutat și cu antrenorul secund, Eusebiu Țurcanu, dacă nu găsim niște copii tineri pe care să-i aducem la facultate și să-i creștem, e posibil să luăm câțiva copii de perspectivă de la CSS Bacău, cu dublă legitimare. Le vom asigura și ceva condiții financiare, iar ei vor crește, jucând la alt nivel decât cel al diviziei școlare. Sunt ai noștri, de aici din Bacău, iar în situația asta am putea încerca să construim o echipă care să ne dea speranța că ar putea lua poate locul voleiului feminin sau handbalului masculin. Una peste alta, vor fi schimbări și la volei masculin.

Rep.: Aveți nume de jucători care vor pleca ?

F.G.: Ca și la feminin, sunt vreo șase jucători la final de contract. Am înțeles că Mihai Cartacuzencu s-ar cam lăsa. Roberto Lazăr ar mai merge la Divizia A2, mai ales dacă am începe să construim o echipă formată din băcăuani, fiindcă m-am cam săturat să aduc de afară. Observ că las nivelul voleiului masculin juvenil sunt rezultate de vreo 2-3 ani și ar fi păcat să nu-l sprijin pe Sebi Țurcanu, adică e posibil să apară modificări și la nivelul conducerii tehnice, nimeni nu e de neînlocuit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.