Adio și-un praz verde: CSM Bacău – SCM Craiova 21-22 (12-12)


Handbalistele de la CSM Bacău și-au ”încununat” evoluțiile modeste din acest sezon cu o înfrângere pe teren propriu în fața ultimei clasate. De fapt, a fostei ultime clasate, fiindcă băcăuanele le-au deposedat pe oltence de lanterna roșie a clasamentului, după o nouă evoluție slabă. Din păcate pentru ele, majoritatea jucătoarelor CSM-ului au arătat în acest campionat că pot fi considerate cel mult prietene cu handbalistele. Singura care și-a făcut datoria miercuri a fost portărița Cristina Sîntămărean, care a făcut adevărate minuni, dar atât. Note de trecere ar mai putea primi Busuioceanu și Krumova, dar cele două au alternat golurile splendide cu tot atâtea greșeli în momentele decisive.

CSM Bacău a evoluat în 3 jucătoare pe faza de atac în prima repriză, adică doar cu linia de 9 metri, fiindcă extremele și pivotul au fost prezente pentru decor. Pe faza de apărare, vraiște. Egalul de la pauză a fost unul miraculos, iar meritul pentru acest lucru i-a aparținut exclusiv Cristinei Sîntămărean, autoare a 14 intervenții în primele 30 de minute. Consecința logică a evoluției gazdelor a fost că în minutul 38 oaspetele au trecut la conducere pe fondul aceleiași apărări-șvaițer a adversarelor. Ca o paranteză, atât de prost s-a apărat CSM Bacău, încât n-a înscris nici măcar un gol pe contraatac ! Finalul a fost dramatic, băcăuanele au egalat la 20 în minutul 51, craiovencele au marcat apoi de două ori la rând, Busuioceanu a făcut 21-22 în minutul 57, Sîntămărean a închis din nou poarta, dar Ciucă și Duță au ratat egalarea din poziții de unu la unu cu portarul advers.

SCM Craiova s-a impus pe merit la Bacău și a arătat că expresia ”și-au dorit mai mult victoria” nu e doar limbă de lemn. Oltencele, încurajate de frumoasă galerie de circa 40 de persoane care au cântat tot meciul, s-au bătut cu ardoare pentru fiecare minge, lăsând pe alocuri impresia că ar fi în stare să muște din adversare. E-adevărat că arbitrajul a fost pe alocuri destul de tolerant cu apărarea foarte agresivă a oaspetelor, dar în niciun caz meciul nu s-a pierdut din această cauză.

CSM Bacău: Sîntămărean (21 de interv.), Parhomenko – Busuioceanu 7, Krumova 6, Cherecheș 3, Toma 2, Szabo 1, Duță 1, Lazăr 1, Amoagdei, Simion, Shutska, Ciucă. Antrenori: Gabriel Armanu și Gabriela Manea.

SCM Craiova: Barbu (11 interv.), Vlăsceanu (1 interv.) – Briscan 8, Lazarin 6, Han 3, Ianăși 2, Gogoriță 2, Crăciun 1, Ilie, M. Pătuleanu. Antrenor: Bogdan Burcea.

Celelalte rezultate ale etapei a XXIII-a: Corona Brașov – HC Zalău 22-22, CSM București – Dunărea Brăila 26-24, U Jolidon Cluj – HCM Baia Mare 37-24, Oltchim Rm. Vâlcea – CSM Cetate Deva 41-26, HCM Roman – CSM Ploiești 23-17 și Oțelul Galați – CSU Neptun Constanța 28-26.

6 comentarii la „Adio și-un praz verde: CSM Bacău – SCM Craiova 21-22 (12-12)”

    1. Pana la lectiile de handbal rezolva cu „de geaba”, „dato” si „roman”.Dupa aceea poti sa revii.Vezi si in statistica ce a facut marea vedeta, cum spui tu.

  1. ii rog pe cei care au venit la sala si au incurajat echipa sa comenteze aici..nu cei care au venit la sala si doar au huiduit..in momentele grele echipa trebuia sustinuta.

  2. Am fost la toate meciurile de acasa le-am incurajat dar le-am si huiduit. Comentez pentru ca imi pasa , lucru pe care nu il pot spune si despre jucatoare ( nu le-a pasat).
    Ce-ai vrea sa faca spectatorii la a doua retrogradare consecutiva ?

  3. Da..dar sa comenteze cei care vin la sala! nu cei care stau acasa urmaresc livescorul,vad articolul si incep sa comenteze aiurea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.