Deci, se poate ! CSM Bacău – HCM Roman 26-22 (13-10)


Handbalistele de la CSM Bacău au trecut cu bine peste un meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare, în fața unui adversar arțăgos și incomod care și-a vândut scump pielea. Din fericire, băcăuanele au reușit să diminueze mult din numărul de greșeli tehnice, să se apere așa cum ar trebui s-o facă la fiecare meci și și-au făcut un final de meci fără emoții. De partea cealaltă, echipa romașcană a depins foarte mult de realizările centrului Carmen Stoleru și a ratat de pe semicerc exasperant pentru numeroșii săi suporteri.
Meciul a început sub semnul echilibrului, cu gazdele (la carei Matei și Amoagdei au fost titulare și nu au dezamăgit) la conducere pe tabela de marcaj în permanență, echipa oaspete reușind să egaleze doar de două ori pe parcursul meciului, la 1 și la 3. În minutul 16, Shtuska a dus scorul la 9-6, iar antrenorul Cornel Bădulescu a cerut time-out, romașcanele s-au apropiat la 9-10, dar CSM Bacău a intrat la cabine cu trei goluri avans.
Soarta meciului s-a jucat practic în primele 10 minute ale reprizei secunde, atunci când handbalistele băcăuane s-au desprins la 8 goluri, înregistrând un parțial de 6-1. Cu toate acestea, echipa romașcană n-a depus armele și s-a apropiat amenințător la 3 goluri cu 8 minute înainte de final, însă la 21-18 Bacăul a înscris în inferioritate de 4 contra 6 prin Cherecheș, demonstrând că merită victoria. În minutul 54, a intrervenit a treia eliminare și implicit descalificarea centrului romașcan Stoleru, care a destabilizat gruparea din Roman, CSM-ul având parte de un final relativ liniștit.
De remarcat ambiția extraordinară a Ameliei Busuioceanu, care a ținut să evolueze practic într-o mână împotriva fostei sale echipe, paradele Cristinei Sîntămărean în momente grele, precum și procentajul de 100% al Mihaelei Cherecheș la 7 metri.
CSM Bacău obține o victorie muncită și meritată și evadează din nou de pe locurile retrogradabile.

CSM Bacău: Parhomenko (4 interv.), Sîntămărean (6 interv.), Croitoru – Cherecheș 7, Shutska 4, Simion 3, Lazăr 3, Matei 2, Szabo 2, Busuioceanu 2, Amoagdei 1, Krumova 1, Toma 1. Antrenori: Gabriel Armanu și Gabriela Manea.

HCM Roman: Vișan (1 interv.), Polocoșer (6 interv.) – Iuganu 6, Ivan 5, Stoleru 3, Horobeț 3, Garipova 3, Gherman 2, Cricleviț, Hamciuc. Antrenor: Cornel Bădulescu.

12 comentarii la „Deci, se poate ! CSM Bacău – HCM Roman 26-22 (13-10)”

  1. Felicitari echipei.Felicitari Amelia (nu Amalia cum spunea un peckinez)! Mirelus, te rugam, lasa-ne! Pacalesti handbalul! Cred ca si terenul pe care au evoluat JUCATOARE adevarate ale Bacaului se rusineaza de rusinea ta! Vino in tribuna !

  2. Bravo fetelor !! Cu asemenea determinare si concentrare nu vom avea nici o emotie privind clasamentul la final.Ati demonstrat astazi ca sunteti capabile sa jucati HANDBAL ,continuati pana la final asa !

  3. bravo bacau. in sfarsit un joc de calitate. cam slabuta azi Busuioceanu. poate se acomodeaza si ea pana la finalul campionatului. Felicitari inca o data fetelor.

  4. Dacă ar juca numai pe faza de apărare ar fi una din cele mai aclamate jucătoare. Din păcate nu este aşa de inspirată şi pe atac.

  5. Busuioceanu a jucat intr-o mana….dar a dat multe pase de gol,pentru a fi super jucator nu trebuie sa dai multe goluri..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.