Eliodor Voica: ”Știința stă bine la capitolul mental și al atitudinii” / Antrenorul naționalei României mizează pe Serbia în finala ”europenelor”


Antrenorul Științei Municipal Dedeman Bacău era satisfăcut de evoluția echipei sale la Ploiești. ”Eu zic că a fost un meci bun pentru noi, pe care l-am controlat da capo al fine, am rulat toți jucătorii, în fața unor adversari modești, dar pe care nu i-am subestimat. Consider că a fost un test bun în deplasare în vederea meciurilor care ne așteaptă de acum încolo, începând cu cu cel de la Târgu Jiu. Toți jucătorii au avut evoluții bune, chiar dacă nu toți au jucat conform așteptărilor. Apărarea a funcționat mai bine decât atacul, niște plusuri având și faza a doua și contraatacul. Observ că începem să înțelegem care este sensul apărării și, mai mult decât atât, sunt unii jucători cărora le face plăcere.”
L-am rugat pe Eliodor Voica să tragă o concluzie la jumătatea campionatului. ”Fără să fiu lipsit de modestie, eu zic că suntem pe o pantă ascendentă. Cel puțin până la acest moment, avem un capitol bine pus la punct, cel mental și al atitudinii față de adversar, față de noi înșine ca jucători și față de public.”
În ceea ce privește finala Campionatului european de duminică seara, selecționerul României a spus: ”Toată lumea cu care am stat de vorbă merge cu Danemarca. Eu cred că, în momentul de față, Serbia este echipa care ar putea să aibă acel plus și aici mă refer la public, nu la meciul direct pe care l-au câștigat în grupe. Aș încheia cu un capitol extrem de important, cum ar fi poarta, care poate face diferența.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.