EXCLUSIV / Eliodor Voica: ”Voi continua și la Știința Bacău, deoarece consider că nu am experiența necesară pentru a antrena doar naționala”


Proaspăt ales în funcția de selecționer al echipei naționale de handbal masculin, Eliodor Voica ne-a acordat un interviu în exclusivitate.
Rep.: În primul rând, felicitări ! După cele discutate sâmbătă, n-a fost o surpriză această alegere, nu-i așa ?

Eliodor Voica: Da, discuția fiind începută sâmbătă, astăzi putem discuta mai concret. Într-adevăr, astăzi am fost ales, cred că e termenul cel mai potrivit, antrenor al echipei naționale, această decizie urmând a fi validată de Consiliul de Administrație al federației. Domnul președinte Gațu a spus că acest angajament se va derula pe o perioadă de 4 ani.

Rep.: S-a discutat și de obiective ?

E.V.: Nu, nu avem în momentul de față obiectivele ca primă prioritate.

Rep.: Ai pregătit o strategie vizavi de ce se va întâmpla la echipa națională ?

E.V.: Da, începe să se contureze așa ceva, e normal, deși termenul de strategie e poate prea elaborat. Primul meu obiectiv, prima idee care-mi vine e de a rezolva acea inapetență a jucătorilor de a veni la echipa națională, e o problemă care trebuie neapărat soluționată.

Rep.: Și cum crezi că vei reuși acest lucru ?

E.V.: Cred că nu există neapărat o formulă sau un medicament. Eu cred că asta ar trebui să dea gândit tuturor celor implicați în fenomen, antrenori și sportivi deopotrivă, pentru că, la urma urmei, vorbim despre handbalul nostru, al românilor.

Rep: Presupun că vei găsi surse de inspirație și în ce se întâmplă acum în Serbia, la Campionatul European, unde echipe considerate mici au furnizat mari surprize.

E.V.: Da, ai atins un punct foarte, foarte important, pentru că echipele despre care ai spus vreau să le considerăm niște modele reale, vii, cel puțin în această etapă, în impasul în care ne aflăm acum.

Rep.: Ce se va întâmpla cu colaborarea ta cu Știința Bacău ?

E.V.: Am obținut acordul oamenilor din federație de a continua și la echipa de club, deoarece eu consider că nu am experiența necesară pentru a antrena doar echipa națională. Eu cred că mai am nevoie de rutină, de exercițiu, de aceea mă bucur că am obținut acordul de a lucra și la Știința și sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Rep.: Să înțelegem că vei rămâne și la Știința până la finalul contractului, adică până în 2013 ?

E.V.: Da, așa îmi doresc.

Rep.: Ultima întrebare e una inevitabilă: vor intra mai mulți jucători de la Știința Bacău în circuitul echipei naționale ?

E.V.: Eu mă voi strădui să fiu cât se poate de obiectiv în selecție. În orice caz, eu consider că sunt câțiva jucători de la echipa din Bacău care au un real potențial pentru echipa națională și, mai mult de atât, ei cunosc metodele mele, ideea mea de joc, lucru care ar constitui un avantaj.

2 comentarii la „EXCLUSIV / Eliodor Voica: ”Voi continua și la Știința Bacău, deoarece consider că nu am experiența necesară pentru a antrena doar naționala””

  1. Felicitari domnule Voica. Sincer la inceput n-am crezut in dumneavoastra dar timpul si rezultatele mi-au aratat ca m-am inselat. Mi-a placut foarte mult cum ati reusit sa ii motivati pe baieti cu acea vorba: „de ce 2 si nu 1”. Sper ca veti insufla la lotul national aceelasi spirit de lupta ca si la Stiinta.

  2. FELICITARI SI MULT SUCCES LA ECHIPA NATIONALA !!!
    Este evident ca federalii care au decis numirea ca selectioner au avut in vedere progresele din jocul Bacaului sub conducerea acestui antrenor.
    Faptul ca Voica este considerat, cel putin pentru moment, cea mai buna solutie pentru nationala Romaniei ar trebui sa dea de gandit si celor ce s-au grabit sa-l critice inca din primele zile ale aducerii sale la Bacau. Munca unui antrenor nu se vede la o saptamana dupa instalare si rabdarea avuta de conducere dupa esecul finalului trecut de sezon se vede acum.
    Sper din tot sufletul ca numirea la nationala sa nu insemne si sfarsitul colaborarii cu Bacaul pentru ca este pentru prima data dupa 20 de ani cand la Bacau se vorbeste din nou despre o echipa de handbal care ar putea fi campioana.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.