Totul se va decide la Bacău: SVS Post Schwechat – Știința Bacău 3:0 (25, 22, 21)


Știința Bacău a pierdut în trei seturi și 81 de minute prima manșă a optimilor de finală din Cupa CEV, în deplasarea din Austria, de la Schwechat. Setul I a debutat sub semnul echilibrului, băcăuanele intrând cu avantaj minim la primul time-out tehnic. Știința s-a desprins chiar la 9-7, după care gazdele au punctat de 6 ori consecutiv, chiar dacă Florin Grapă a cerut time-out când austriecele luaseră conducerea. Gazdele aveau 4 puncte avans la al doilea time-out tehnic, s-a ajuns apoi la 21-17, scor la care antrenorul băcăuan a schimbat ridicătoarea, introducând-o pe Sabina Miclea în locul Viktoriei Polishchuk. Știința a salvat trei mingi de set la 21-24, s-a intrat în prelungiri, iar formația austriacă s-a impus cu 27-25.
Setul al doilea a început cum nu se mai poate mai prost pentru formația băcăuană, care s-a văzut condusă cu 5-0 și 10-5, atunci când Florin Grapă a schimbat din nou ridicătoarea, de data aceasta cu Polishchuk luând locul Sabinei Miclea. Știința a revenit spectaculos, a luat conducerea, având și trei puncte avans (17-14), însă finalul setului le-a aparținut tot gazdelor, care l-au câștigat cu 25-22.
Voleibalistele băcăuane au acuzat șocul pierderii a două seturi pe final, iar austriecele au intrat cu trei puncte în avantaj la primul time-out tehnic al setului al treilea. Elevele lui Florin Grapă au revenit din nou, au egalat la 11, iar al doilea time-out tehnic le-a găsit pe gazde cu un avantaj minim, 16-15. Din păcate, finalul de set le-a trădat din nou pe voleibalistele noastre, care au pierdut cu 25-21.
Calificarea nu e însă nici pe departe jucată, returul urmând să aibă loc la Bacău, acolo unde dacă Știința câștigă, indiferent de scor, se va disputa un set de aur pentru stabilirea echipei care va merge în sferturi.
În partida din Austria, Știința a evoluat în următoarea alcătuire: Polishchuk, Herlea, Lupu, Elisei, Hosu, Sobo, Manu – libero. Au mai jucat: Miclea, Breban, Faleș și Bîrzan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.