Minifotbal: Gim Sport încurcă liderul


Înaintea disputării meciurilor din cadrul penultimei etape din turul Campionatului Județean de Minifotbal, a avut loc și meciul restant dintre campioana en-titre și lidera la zi, Victoria, și ocupanta locului 7 în clasament, Gim Sport. Deși Victoria nu ar fi trebuit să întâmpine probleme, se pare că Gim Sport a fost chiar la un pas de a smulge campioanei toate cele 3 puncte. Cu 5 minute înainte de final Gim conducea cu 4-2, însă inspirația și valoarea jucătorului echipei naționale, Sorin Ghiuș, și-au spus cuvântul, reușind două execuții de excepție. Scor final 4-4, și am putea spune că este un rezultat echitabil pentru ambele echipe.

Gim Sport a repetat aceeași prestație foarte bună și în partida contând pentru etapa a XIV-a, disputată în acest weekend fața celor de la Calea Bârladului, însă de data aceasta au câștigat partida cu un scor strâns, 6-5, într-un meci pe care l-am putea numi, chiar meciul etapei. Sorin Căsăneanu a fost nominalizat cel mai bun jucător de pe teren, deși ambele echipe au jucat impecabil. Calea Bârladului, o echipă tânără și foarte muncitoare, a fost la un pas de înregistrarea unei mari surprize, datorită și unor goluri imparabile reușite de Ionuț Năstase. Calea Bârladului și-a autodepășit poziția și locul ocupat în acest moment în clasament.

Tot în cadrul acestei etape, s-au înregistrat ca de obicei și surprize, ceea ce face campionatul județean să fie unul imprevizibil și spectaculos, fiind deschis oricărui rezultat. Prima supriză a venit din partea celor de la Știința care s-au impus în fața celor de la Dey Șerbănești cu scorul de 9-4. Ambele echipe, cu o medie de vârstă destul de apropiată, au practicat un joc frumos cu o posesie foarte bună. Știința a fost însă echipa mai inspirată la finalizare și implicit și-a adjudecat și victoria care o urcă câteva locuri în clasament. Jucătorul meciului – Ioan Mălăescu.

Vicecampioana ediției trecute de campionat, FC Coriolan, a mai înregistrat o victorie la scor în fața celor de la Fair Play, cu un scor sec, 13-0, și suflă puternic în coasta Victoriei, de care o desparte în aceste moment doar 3 puncte. Coriolanii funcționează în ultimele etape din acest tur de campionat asemenea unui ceas elvețian, nepermițâmdu-și niciun pas greșit. Jucătorul meciului – Ionuț Furtună.

Un alt scor de 9-4, s-a înregistrat și în confruntarea dintre Arena Club și Sportul Studențesc. Jucătorul care a făcut diferența din nou a fost Constantin Macovei care în ciuda vârstei, 43 de ani, joacă ca la prima tinerețe. Acesta ajutat și de fostul fotbalist, Mihai Voicu, au contribuit decisiv la victoria Arenei care se ne-a obișnuit cu meciurile foarte bune în fața echipelor din fruntea clasamentului și cu evoluții mai modeste în fața celorlalte echipe.

O altă surpriză plăcută ne-a fost oferită de Lokomotiv Moscova care a trecut cu scorul de 5-4 de una dintre echipele cu pretenții ale campionatului, FC Spartanii. Marius Tănase, portarul spartanilor, deși a apărat senzațional, nu a reușit să-și salveze echipa de la înfrângere. Lokomotiv și-a surprins adversarul încă din primele minute, practicând un joc într-o viteză nimicitoare. Jucătorul meciului – Alexandru Anghel. În urma acestei victorii, Lokomotiv are șanse mari de a termina turul de campionat în primele opt echipe, poziție care o califică în play-off-ul competiției.

În ultima partidă a acestei etape, Ultra Boys a întâlnit pe Baumax, încheiată cu victoria celor dintâi care își consolidează locul trei ocupat în acest moment în clasament. Scorul final a fost de 9-4, șase dintre reușitele echipei Ultra Boys fiind înscrise de cuplul de atacanți Alexandru Negru și Andrei Bârbulescu. Frumusețea minifotbalului este cu atât mai mare cu cât astfel de reușite sunt la îndemâna oricărei echipe, în ciuda valorilor individuale care s-ar putea regăsi în echipa adversă. Locul în clasament ocupat de Ultra Boys confirmă acest lucru, după ce la începtul campionatului această echipă avea drept obiectiv o clasare cât mai bună în partea a doua a clasamentului.

„Se anunță încă de pe acum un final de campionat foarte puternic, cu meciuri spectaculoase, în viteză. Minifotbalul are această capacitate de a anula orice diferență între jucătorii tineri și cei mai puțini tineri. În același timp, am și o dezamăgire, foarte mulți jucători tineri care evoluează în campionatul județean de minifotbal ar putea oricând să facă față lejer nivelului ligii a III-a de fotbal, însă se pare că nu sunt nici ochi și nici interes”, ne-a declarat Gheorghe Burleanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Minifotbal.
(sursa: www.campionateminifotbal.ro)

Superliga I: CLASAMENT
Mj V E I Gi – Gp Pct
1. VICTORIA 12 10 1 1 109-33 31
2. FC CORIOLAN 12 9 1 2 92-33 28
3. ULTRA BOYS 12 9 1 2 77-43 28
4. SPARTAK 11 8 1 2 73-33 25
5. FC SPARTANII 11 8 0 3 69-49 24
6. ARENA CLUB 12 8 0 4 66-47 24
7. GIM SPORT 12 7 2 3 77-48 23
8. LOKOMOTIV MOSCOVA 12 4 1 7 53-68 13
9. DEY SERBANESTI 12 3 1 8 43-57 10
10. BAUMAX 12 2 4 6 40-76 10
11. STIINTA 12 2 2 8 55-87 8
12. SPORTUL STUDENTESC 12 2 1 9 37-83 7
13. CALEA BARLADULUI 12 2 0 10 44-126 6
14. FAIR-PLAY 12 1 1 10 51-103 4

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.