Victorie de caracter: FCM Bacău – Săgeata Năvodari 2-1 (0-1)


FCM Bacău a obținut o victorie oarecum surprinzătoare, dar pe deplin meritată în fața viceliderei seriei I, o echipă care n-a arătat mai nimic sâmbătă, pe ”Municipalul” băcăuan. A fost un succes obținut în condiții cât se poate de vitrege, începând cu frigul pătrunzător, continuând cu incertitudinea care planează asupra viitorului echipei și încheind cu un nou arbitraj ostil, de data aceasta al lui Lucian Rusandu.

Colac peste pupăză, elevii lui Gheorghe Poenaru au început practic jocul de la 0-1 fiindcă, în minutul 14, Stamatin a comis o nouă gafă de zile mari, nereușind să intervină la șutul anemic de la 35 de metri al ex-stelistului Dorel Zaharia. Replica gazdelor a venit la numai 5 minute, când Curiliuc (blocat in extremis de Vaștag) și Boghian (șut din 12 metri puțin alături) au trecut pe lângă egalare, dar la cabine s-a intrat cu un rezultat mincinos.

Din fericire, repriza secundă a început perfect pentru FCM, care a egalat în chiar primul minut al mitanului al doilea. Apostol a centrat din corner, iar Lozneanu a înscris din 8 metri și a adus tabela mai aproape de realitate. Băcăuanii au dominat autoritar partea a doua a jocului, iar golul al doilea a venit logic, în minutul 74. Atunci, Hurdubei l-a găsit excelent demarcat cu o pasă inteligentă pe Curiliuc, acesta a șutat în portar, dar mingea a ricoșat fericit în atacantul gazdelor și a intrat în poartă.

Dominarea FCM-ului a continuat, gazdele înscriind și al treilea gol, după ce Gordin a respins aiurea după un duel aerian absolut regulamentar cu Curiliuc, mingea a ajuns la Vraciu care a trimis-o în poarta goală, dar arbitrul Rusandu s-a făcut de băcănie și a fluierat ceva ce n-a văzut nimeni. Asta după ce același individ trecuse cu vederea un henț clar al lui Mișelăricu la marginea propriului careu.
FCM Bacău a obținut un succes clar și meritat în fața unei echipe modeste care, prin evoluția de la Bacău, nu-și justifică deloc pretențiile de promovare.

FCM Bacău: Stamatin – Mihălăchioae, Lozneanu, Ursu (71 Lipovanu), Luncanu – Șt. Apostol, Taban, Întuneric, Doboș (46 Hurdubei) – Curiliuc, Boghian (62 Vraciu). Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Săgeata Năvodari: Gordin – Goșa, Popa, Mișelăricu (68 Petean), Toșca – Crețu, Vaștag, Vezan (71 Ochiroșii), V. Apostol – D. Zaharia, Chițu (79 Nanu). Antrenor: Constantin Gache.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.