Final nebun: FCM Bacău – FC Botoșani 1-1 (0-0)


FCM Bacău și FC Botoșani au remizat duminică la prânz pe ”Municipal”, la capătul unui joc de slabă factură, dar cu un final pe muchie de cuțit. Prima repriză a debutat cu două contraatacuri periculoase ale oaspeților, în minutele 4 și 6, cu Matei scăpat spre poarta băcăuană, atacantul botoșănean fiind deposedat in extremis de Ursu și Taban. Replica băcăuană a venit în minutul 13, atunci când Mihălăchioae a izbit transversala cu un trasor de la 30 de metri. Paisprezece minute mai târziu, Matiș l-a tras de tricou pe Vraciu în suprafața de pedeapsă a oaspeților, dar arbitrul Hanceariuc (extrem de inegal în judecarea duelurilor unu la unu) a rămas fără reacție. Marea ocazie a primei reprize a fost irosită în minutul 36 de Boghian, care a reluat cu capul peste poartă, din 6 metri, excelenta centrare a lui Doboș.

Repriza a doua s-a derulat sub aceleași auspicii, cu o dominare sterilă a gazdelor, în timp ce oaspeții au așteptat să lovească pe contraatac. Acest lucru s-a întâmplat în minutul 58, atunci când Matei a speculat o nesincronizare a fundașilor centrali băcăuani, a scăpat singur și a trimis balonul pe lângă Stamatin, de la 20 de metri. Cu șase minute mai devreme, însă, asistentul nemțean Arușoaie semnalizase complet aiurea o presupusă infracțiune comisă de Doboș, scăpat spre poarta adversă, centralul Hanceariuc grăbindu-se să oprească faza, deși dacă-i întrebi pe cei doi nu vor ști să dea un răspuns logic de ce. Ori răspunsul se afla la oficialii oaspeților.

FCM-ul s-a năpustit în atac, Gheorghe Poenaru i-a aruncat în teren pe Curiliuc și Hurdubei, dar golul egalării a venit de la căpitanul Boghian, în cel de-al doilea minut de prelungiri, acesta reluând cu capul, din 6 metri, în poarta lui Rohețki o centrare venită din flancul drept. La 1-1, gazdele au luat cu asalt careul advers, însă n-au izbutit golul victoriei, deși arbitrul Hanceariuc a încercat, probabil, să se scoată pentru toate prostiile făcute, prelungind partida cu 2 minute mai mult decât arătase inițial.

FCM BACĂU: Stamatin – Apostol, Mihălăchioae, Ursu, Luncanu – Huiban (63 Hurdubei), Taban (81 Lipovanu), Întuneric, Vraciu (54 Curiliuc) – Doboș, Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

FC BOTOȘANI: Rohețki – Patache, Poverlovici, C. Dinu, V. Bordeanu – Matiș (74 Fereira), Vașvari, Homneac, Boroștean (85 Diouf) – M. Matei (90+4 E. Sandu), Chișu. Antrenor: Costel Orac.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.