Dezastru defensiv: HC Odorhei – Știința MD Bacău 39-33 (19-18)


Știința Municipal Dedeman Bacău a suferit prima înfrângere a sezonului pe terenul vicecampioanei HC Odorhei, după o primă repriză în care a condus în majoritatea timpului. Din păcate, defensiva băcăuană a avut o prestație lamentabilă în partida de miercuri seara, primind un număr record de goluri, 39, dintre care 10 au fost înscrise de pivotul gazdelor, Huba Talas.

Chiar dacă au început foarte bine meciul, având 7-4 în minutul 7, handbaliștii băcăuani s-au văzut conduși la pauză cu un gol, dar asta din cauza apărării aproape inexistente, dar și a prestației modeste a portarilor Laufceac și Tevzadze. Chiar dacă defensiva n-a oferit decât foarte puține mingi pentru contraatac, Știința a marcat de multe ori din atac pozițional, ceea ce anunța o repriză secundă palpitantă.

Din păcate, în cea de-a doua jumătate a meciului n-a mai mers nici faza de atac, pe fondul unei apărări agresive și avansate a gazdelor, iar Eliodor Voica a încremenit din nou cu cartonul de time out în mână, cerând timpul de odihnă abia în minutul 48, când HC Odorhei avea 8 goluri avans!

Sigur că o înfrângere pe terenul vicecampioanei nu e o surpriză, nici vreun capăt de țară, dar maniera categorică în care s-a pierdut jocul este dezamăgitoare. Să sperăm în revenirea cât mai rapidă a lui Adrian Sipos în centrul defensivei noastre care, iată, a capotat în fața primului adversar mai puternic.
Pentru Știința urmează un nou meci tare, de data aceasta acasă, cu Dinamo Municipal Călărași, un bun prilej pentru gruparea băcăuană să demonstreze că prestația de la Odorhei n-a fost decât un accident.

HC ODORHEI: Varo, S. Orban – Talas 10, Kuzmanoski 8, Mihalcea 7, Adomnicăi 5, Rusia 4, Florea 2, L. Orban 1, Ferenczi 1, Chikovani 1. Antrenor: Vlad Caba.

ȘTIINȚA: Laufceac, Tevzadze, Tamaș – Gurkovsky 5, Bondar 4, Ghiță 4, Ramba 4, Rotaru 3, Kurilenko 3, Iancu 3, Dospinescu 2, B. Voica 2, Manea 1, Păunică 1, Iacob 1, G. Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.

Au arbitrat foarte bine buzoienii Vasile Pavel și Marian State.

Foto: Dragoș Asaftei

16 comentarii la „Dezastru defensiv: HC Odorhei – Știința MD Bacău 39-33 (19-18)”

  1. Pacat mare pacat era o echipa care putea fi batuta astazi. Din pacate lipsa de luciditate si implicit de experienta a unora au dus la rezultatul asta rusinos.
    Ma asteptam la mai multa maturitate.
    Asta e mergem inainte!

    1. s din Odorhei. Ştiinţa a jucat foarte bine în prima repriză şi nu prea credeam că vom reuşi să-i batem. a venit repriza a doua în care oorheiul a jucat un handbal excelent. anul trecut când am prins astfel de jocuri am bătut lejer pe Reşita(ceea puternică de la începutul campionatului), HCM ăştia din urmă fiind conduşi cu vreo 13 goluri şi bătuţi cu 9 în final.Spui că Odorheiul era echipă de bătut, posibil dar nu în repriza a doua.

  2. Stiinta are mai demult probleme uriase in aparare,insa datorita victoriilor au trecut oarecum neobservate. doar steaua ne depaseste cu …un singur gol primit mai mult,asta spune totul…….in conditiile in care continuam absolut inexplicabil sa avem 3 portari pe foaie…..ma rog…..chestia cu time out e deja o certitudine,domnul voica habar nu are cu ce se mananca si care e impactul psihologic asupra jucatorilor…..sa speram pentru a n oara ca o fost doar un accident si sa ne sustinem neconditionat echipa,hai stiinta !!!!

  3. Voica nu are nicio treaba cu sfaturile de moment potrivite in timpul meciului! Sunt tare curios cat si ce stie sa le transmita jucatorilor la antrenamente… Probabil ca el cere time-out doar ca sa nu fie acuzat ca nu a cerut. Ii este teama de faptul ca, la meciuri televizate, il vede lumea ca habar nu are sa dea un sfat avizat, de specialitate, potrivit cursului jocului. Altfel, nu-mi explic.

  4. anul trecut am avut una dintre cele mai bune aparari din campionat….. chiar cea mai buna inainte de ultima etapa…..

  5. Nu intelegde ce niste oameni fara cultura handbalistica ca voi aveti tupeul sa vorbiti la adresa unui antrenor care a demonstrat si v-a demonstra in continuare carcotasilor ca voi ca este unul dintre cei mai buni antrenori din tara. Nu stiu daca exista jucator in tara asta care nu l-ar dori. La 5victorii consecutive unde ati fost expertilor?Eu va recomand calduros sa ne scutiti de parerile voastre de inculti din punct de vedere handbalistic si sa ramaneti pur si simplu niste sustinatori infocati ai echipei sa daca nu va e bine asa puteti sa ne si scutiti de prezenta voastra pentru ca nu ne-ar deranja.Va salut

  6. Cum dam de echipe mai dificile, cum o luam in freza. Ce mai vreti de la antrenorul Voica, daca la time-out cel care a dat indicatii a fost Sandu Iacob! Frate-su a pierdut cam trei mingi importante, dupa care cei de la Odorhei s-au urcat pe noi. Degeaba castigam 5 partide, daca le pierdem pe toate celelalte, asa ca nu suntem impresionati. Aduceti-va aminte ce meci am facut la Odorhei anul trecut si comparati-l cu asta!

  7. prieteni eu am fost in sala la odorhei si am vazut o prima repriza fff buna a bacaului dar in a2a repriza cei doi fluierasi si-au batut joc de noi. la orice faza publicul din odorhei sareau ca arsi de parca i-am fi omorat, s-a strigat 3min HOTII HOTII imediat cei 2 arbitri si-au inceput recitalul ne-a facut varza. asta e in primele 5 etape nu spunea nimeni nimc acum k am inregistrat prima infrangere sarim toti la gatul lui voica. nu e frumos asta e capul sus si inainte nu s-a terminat camp. Poate veni si cel mai mare antrenor degeaba asta ne e valoarea atat putem acum.

  8. sunt deacord suta la suta cu Vicentiu,capul sus ,gata a trecut meciul din ungaria,BATEM DINAMO,HAI STIINTA

  9. pacat de maniera de arbitraj al celor doi HOTI de arbitri…….oare daca nu incepeau cu eliminarile nu alta ar fi fost soarta partidei…….??
    poate se sesizeaza dl-ul Gatu………Forza Stiinta!

  10. Domnul jucator care nu a a avut curajul sa se semneze si s-a autointitulat „Expertilor” treaba ta e sa comentezi pe teren dragul meu nu pe bloguri.
    Nu sunt de acord cu parerea celor care dau vina pe Voica pentru infringerea de ieri si sunt total de acord ca e un super antrenor si doar cu ajutorul vostru AL JUCATORILOR va putea demonstra asta.
    Pe de alta parte nu poti sa vii tu ca jucator sa dai sfaturi ce ar trebui sa zica suporterii. Spun ceea ce cred si ei CONSTITUTIA LE GARANTEAZA LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Nu-ti convine ce zic ei? Arata pe teren, ca in repriza a doua ati fost ca niste mamaligi in aparare si corect nu e vina lui VOICA. Era mai normal sa vii sa spui da domnilor suporteri ne asumam vina pentru ce s-a intimplat la jocul cu Odorheiul nu Voica e de vina.
    Arata rautate pe teren si nu pe bloguri domnule jucator si nu mai fi artagos cu oameni care vin si platesc ca sa te urmareasca. O mica parte din salariul tau domnule jucator vine si din taxele si impozitele platite de acesti circotasi (pentru ca Primaria finanteaza echipa) cu care repet NU SUNT DE ACORD.
    Sunt tare curios sa stiu si eu cine anume esti insa mai bine nu stiu.
    Vom vedea in meciul cu Dinamo cit de bataiosi veti fi pe semicerc, pentru ca dragul meu daca si anul asta la fel ca si anul trecut nu veti atinge obiectivul INSEAMNA CA UNII DIN VOI LUATI BANI DEGEABA si DA nu e vina lui VOICA pentru asta

  11. Daca o dam mereu pe arbitri atunci cand pierdem nu ajungem departe. Celor care sustin ca am facut o prima repriza f. buna dar apoi ne-au furat arbitrii le spun ca oriunde in lumea asta daca iei 19 goluri intr-o repriza se cheama ca ai avut o defensiva slaba rau. Se poate spune ca am jucat bine in atac in prima repriza (nici in a doua atacul n-a fost rau – 15 goluri) nu ca am jucat farte bine per ansamblu. Va avertizez insa ca asta e doar o parere a unui om fara cultura handbalistica (dar care nu prea greseste ortografierea unui viitor )

    1. NU va supara-ti avem cumva pretentia de a castiga campionatul in acest an??? Aseara constanta a jucat cu koper pe care noi i-am batut acasa la 5-6 goluri nu mai stiu exact dar constanta a pierdut acasa. oare ce s-a intamplat cu antrenorul de la hcm a fost fff criticat sau i s-a cerut demisia????

  12. apropo m.s. sa stii k arbitrii au o foarte mare influenta intr-un joc crede-ma. am vazut si am trait personal acest meci in ungaria la odorhei crede-ma iti tremura picioarele cand 1000 de unguri intr-o sala mica fffff mica pun o presiune pe cei 2 fluierasi de iti intoarce meciul intr-o singura directie. nu pot lauda nici jocul nostru din a2a repriza dar cand joci cu 4 jucat in teren eliminati asa si asa e fff greu plus alte si alte faze de cascadorii rasului

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.