Remiză spectaculoasă: FCM Bacău – Farul Constanța 1-1 (1-1)


FCM Bacău a redebutat cu un egal în Liga a II-a, la capătul unui meci foarte spectaculos, în pofida faptului că nu s-au marcat decât două goluri. Gheorghe Poenaru a suprins pe toată lumea cu formula de start, în care l-a titularizat pe Luncanu fundaș stânga, iar pe Taban și Întuneric mijlocași centrali.
După o primă ocazie a Farului, când Ivanovici a șutat puțin alături, în minutul 6, băcăuanii au izbutit să deschidă scorul, două minute mai târziu. Atunci, Taban l-a gasit demarcat cu o pasă în adâncime pe Lipovanu, iar acesta a înscris superb, la vinclu, cu un șut din alergare de la circa 25 de metri. Constănțenii au egalat în minutul 26, atunci când Șt. Ciobanu a speculat o ieșre inoportună a lui Stamatin la 14 metri de propria poartă, și a înscris cu capul, în poarta goală. Până la pauză, s-a jucat pe contre, cu constănțenii stând la cutie și așteptând să dea lovitura pe contraatac.

Repriza secundă a decurs la fel, băcăuanii dominând teritorial, iar oaspeții stând la pândă. De aici, a rezultat un joc spectaculos, cu multe ocazii de poartă, ambele formații trecând pe lângă lovitura decisivă. Gheorghe Poenaru a forțat pe final cu trei atacanți în teren, dar experimentatul portar Cernea a fost de netrecut. Din păcate, în mitanul secund, a ieșit la rampă și arbitrul Andrei Chivulete, care a fost extrem de sensibil la ”suferințele” jucătorilor constănțeni, fragmentând jocul în avantajul Farului și luând decizii neînțelese de nimeni. Au fost și nervi pe final, câteva îmbrânceli între cele două tabere și cei doi portari salvându-și echipele în minutele de prelungiri. Chiar dacă n-a învins, FCM Bacău a făcut un joc bun, în fața unui adversar incomod și care a aliniat în primul ”11” nu mai puțin de cinci jucători trecuți de 32 de ani !

FCM Bacău: Stamatin – Mihălăchioae (76 Hurdubei), Lozneanu, Ursu, Luncanu – Lipovanu, Întuneric, Taban (67 Apostol), Doboș – Vraciu (65 Curiliuc), Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Farul: Cernea – Nițescu, I. Barbu, Dobre, L. Ștefan, V. Sandu – Stăncioiu (86 Neagoe), Buzea (90+6 Sascău), Ivanovici (74 Al. Paraschiv) – Gh. Badea, Șt. Ciobanu. Antrenor: Marian Pană.

Arbitru: Andrei Chivulete (București). Asistenți: Imre Bucsi (Sf. Gheorghe) și Florin Pucheanu (Ulmi – DB).

Celelalte rezultate ale primei etape din seria I: FC Snagov – Gloria Buzău 2-0 (Cristea, V. Dinu), FC Botoșani – CF Brăila 1-0 (Patache), Astra Giurgiu – Victoria Brănești 2-0 (Fonseca, V. Dinu), CS Otopeni – Săgeata Năvodari 1-1 (Manea – Chițu), Viitorul Constanța – Dunărea Galați 4-1 (Cristocea 2, Albu, Ninu – Larie, autog.), CSMS Iași – Dinamo II 1-3 (Aldea – Păun 2, Stanca) și Callatis Mangalia – Delta Tulcea 1-2 (Bardu – Henry 2).

4 comentarii la „Remiză spectaculoasă: FCM Bacău – Farul Constanța 1-1 (1-1)”

  1. In afara de Marius Dobos echipa noastra nu are jucatori de liga 2, la polul opus nimeni altul decat portarul Stamatin,un portar fricos, fara experienta si fara glas, nu l-am auzit deloc sa-si strige colegii in aparare pentru a-i coordona. Mi-au placut foarte mult pasele lui Stefan Apostol, pacat ca nu mai duce 90minute…

  2. chiar daca nu am fost azi la inaltime ma refer la galerie ….tin sa remarc si sa felicit pe cei care au fost azi pe stadion …..deci suporterii se reintorc pe stadion daca echipa joaca si azi cu putina luciditate puteam sa castigam lejer….asta e ..mergem ,mai departe si ne revansam meciul urmator.!!!

  3. Am fi putut castiga fara mari emotii daca aveam portar…consider ca golul luat este in mare parte vina portarului…dar ce sa-i faci,este un meci de fotbal,mergem mai departe!!FORTZA FCM!!mi-e dor sa mai vad stadionul plin…:((

  4. Din galerie fac parte doar 15-20 de oameni ? Am fost azi la meci si m-a dezamagit :(.Oricum au fost foarte multi oameni la stadion care chiar iubesc clubul asta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.