Ionuț Feniuc: ”Federația Română de Atletism m-a oprit din drumul spre titlu”


Campionatele Naționale de probe combinate, disputate la București, în perioada 5-6 august, au fost marcate de lucruri mai puțin obișnuite la astfel de competiții. Atletul băcăuan Ionuț Feniuc a ocupat locul al doilea în concursul seniorilor, dar acuză unele manevre mai puțin ortodoxe din cauza cărora a pierdut titlul național. Iată ce ne-a declarat acesta: ”Am intrat în competiție după o perioadă lungă de antrenamente, în care m-am pregătit fizic și psihic pentru a ocupa locul I. Eram în competiție directă cu un sportiv legitimat la Rapid București, Bogdan Popa, antrenat de Vali Ionescu. După prima zi de concurs și 5 probe desfășurate, adversarul meu conducea cu 108 puncte, ce puteau fi recuperate ușor a doua zi, în următoarele 5 probe. Din păcate, la proba de 110 m garduri, adversarul meu a terminat pe prima poziție, urmat îndeaproape de mine. Timpii oficiali anunțați de organizatori au fost de 15 secunde și 41 de sutimi pentru Popa și 15 secunde și 52 de sutimi pentru mine, fapt ce a dus la încă un ușor avans pentru adversarul meu, de 130 puncte. Până aici, toate bune și frumoase, eram în grafic să termin pe locul 1. De la acest moment a început tot spectacolul pe care cei de la Federația Română de atletism, împreună cu antrenoarea Vali Ionescu, care este și președinte la Rapid București, l-au întreținut. Doamna Ionescu a făcut contestație după cursa de 110 m garduri, pentru a-mi modifica timpul, întrucât a apreciat că distanța dintre mine și Bogdan Popa la finalul cursei nu ar fi fost corespunzătoare cu timpul dat de oficiali. A urmat o analiză a unei casete video, filmată de cineva din tribună, împreună cu membrii federației și cei ai clubului Rapid, eu neavând voie să urmăresc filmarea. Cu un cronometru în mână, au stabilit un timp mai slab, pe care mi l-au alocat. În urma acelei decizii, am cerut să mi se justifice timpul mai slab alocat și să mi se arate filmul înregistrat de la aparatul oficial, cel care dăduse inițial timpul de 15,52. Am fost refuzat, nu mi-au dat voia să urmăresc nici filmarea video, ba mai mult, m-au alungat din zona în care se urmărea filmarea, spunându-mi ca eu nu am voie să o văd. Prin urmare, diferența de timp cu care am fost prejudiciat s-a reflectat în rezultatul final, iar adversarul meu a câștigat cu acea diferență, nedrept și injust.”

28 de comentarii la „Ionuț Feniuc: ”Federația Română de Atletism m-a oprit din drumul spre titlu””

 1. nu contest eventualele masinatiuni. din pacate e vb de rezultate modeste, de nivelul competitiei. Acum 40 ani la juniori erau rezultate mai bune decat al actualilor seniori.luati spre comparatie anul 1972 cu actualul an competitional si va veti lamuri. desi , indiferent de nivelul performantelor, vicierea rezultatelor e josnica.

 2. Nu e frumos ceea ce faci , pentru ca distanta intre tine si atletul Popa Bogdan a fost de peste 5 m . Nici un atlet in lume nu poate alerga pe o distanta de 5 m un timp de 10 sutimi . Cred ca trebuie sa iei cursuri de a pierde. Din tot respectul pentru munca pe care o faci la antrenamente dar ar trebui sa stii sa si pierzi .

  1. Imi pare rau sa va raspund, dar nu am gresit cu nimic ca am dat un interviu unui domn de la ziar, care scrie des despre rezultatele sportive ale bacauanilor. Iar ceea ce am spus e perfect adevarat, nu am inventat nici o intamplare relatata in articol. Iar persoana care a facut contestatie pentru timpul meu de la 110 m g nu avea niciun drept, daca avea ceva de contestat, era timpul propriului sportiv. Iar spre deosebire de altii, eu stiu sa pierd, dar in conditii egale nu prin asemenea mod.

 3. Concursul e concurs , trebuia sa te ambitionezi mai tare . Dar sincer sa fiu nu cred ca aveai sanse sa il bati pe Bogdan Popa . Bafta multa pe viitor.

 4. Dl Feniuc tinand cont de frustrarea care o afisezi in acest articol as dori un drept la replica. As incepe cu un scurt istoric despre acest concurs,locul 1 (Popa Bogdan) – 7046 pct; locul 2(Feniuc) – 6961.Diferenta de punctaj dintre cele 2 locuri este de 85 pct. La proba de 110 m garduri care a fost castigata de catre Popa Bogdan cu 15.41 (801 pct) ,iar locul 2 Feniuc cu 15.52(788 pct),diferenta de punctaj este de 13 pct. Contestatia a fost facuta din cauza blocarii tabelei electronice si de-aici rezultand timpii eronati , nerelevand distanta dintre locul 1 si locul 2, respctiv 5 m. In urma analizei pe baza filmarii facute de catre un oficial al federatiei de atletism,nu de catre „cineva din tribuna” , reprezentantii federatiei,comisia de arbitrii, d-na presedinte Valy Caciuriac (antrenoarea lui Popa Bogdan) si antrenoarea lui Feniuc (sora acestuia) au ajuns la concluzia ca timpii dintre primul loc si al doilea loc este de 45 sutimi in loc de 11 sutimi.Deci punctajul probei 110 m garduri este :- primul loc de 801 pct si locul 2 – 749 pct , rezultand 39 pct. Rezultatul final al concursului :-primul loc Popa Bogdan – 7046 pct ; locul 2 Feniuc-6961 pct oficial. Inainte de contestatie primul loc Popa Bogdan – 7046 pct ;locul 2 Feniuc – 7000pct. Inainte si dupa contestatie Dl Feniuc ramane pe locul 2, nu cum a fost scris in articol; te citez: „Prin urmare, diferența de timp cu care am fost prejudiciat s-a reflectat în rezultatul final, iar adversarul meu a câștigat cu acea diferență, nedrept și injust”. Nu credeam ca-ti sta in caracter sa faci atat tam-tam pentru ceva neadevarat. Toti cei care au participat la analiza contestatiei au fost foarte corecti. Dl Feniuc, Federația Română de Atletism nu te-a oprit din drumul spre titlu, asta este valoarea ta si implicit a mea cu rezultate destul de modeste si sper ca in viitor sa nu mai aduci in discutie frustrarile tale.

  1. Ai perfecta dreptate, esti cel mai bun din tara. felicitari domnule Popa Bogdan. Ai castigat meritat. Eu nu te-am atacat pe tine si nu ti-am pus in umbra performanta. Eu am spsu ce s-a intamplat la Campionatele Nationale de seniori si felul cum timpii oficiali s-au dat cu camera de filmat si cronometrul in mana. Iar legat de frustrare, e normal sa fie asa, ca si tu daca erai in locul meu, la fel te simteai, pentru ca si tu ai muncit la fel de mult ca mine.

 5. Prietenilor, traim in secolul XXI , nu e normal sa te uiti pe o caseta video si sa stai cu cronometrul in mana si sa dai niste timpi imaginari. Nu contesta nimeni rezultatele lui Bogdan, el nu are nicio vina. Altii sunt cei care au gresit.

 6. Pentru doamna sau domnul Sandu,rezultatele sunt modeste la toate probele din atletism la momentul respectiv. Sa nu vorbim de rezultatele anilor 70 pt ca toate lumea stie cum se facea performanta atunci.

 7. Tehnologia de ultima ora a celor din Federatie este peste ceea ce va fi descoperit in materie de inregistrare video peste multi ani. Acum lasand gluma, inregistrarea video nu a fost facuta de nici un oficial al FRA. Sunt primitivi cei din federatie si trebuie sa recunoasca asta . Dupa ce a pus inregistrarea pe tv, ar fi fost normal sa astepte sa se afiseze si rezultatele pe acelasi televizor ca la orice mare concurs :D. Acum in 2011 rezultatele daca nu 100% obtinute curat cel putin 90%. In anii 70 – 80 -90 si aspirina avea urme de decanofort sau altele….

 8. indiferent de rezultate sau intamplari se pare ca dl Feniuc ,cu toata experienta a uitat de spiritul competitiilor de probe combinate…aici e ceva special si nu merita stricat sentimentul unui decatlon pentru un rezultat contestat care nu ajuta la nimic…..

 9. Mare e gradina Ta, Doamne si multi au sarit gardul dar nu au vazut poarta deschisa. Olimpicule (dl Feniuc), daca 7000 de puncte reprezentau un barem pt un campionat (pe sate macar) atunci merita sa faci scandalul asta, dar asa, poti sa vb cu un perete ca oricum nu te baga nimeni in seama. Iti faci viata grea singur!

 10. Adevar spui ANONIMULE, mare e gradina Domnului! daca erai atat de inteligent, iti dadeai si numele, nu te ascundeai in spatele unui pseudonim.

 11. Chiar esti rautacios, cei care au facut decatlon in Romania stiu cat de greu e sa faci chiar si 7000 de pct si cata munca este in spatele acestor rezultate, tinand cont si de conditiile de la noi.

 12. ioane lasa-i draku in pace habar nu au ei ce inseamna 🙂 de pe margine e cel mai usor sa mananci c… si eu am patit dastea ce ai patit tu asa ca e greu dar trece si munca va dovedi pana la urma bafta si tie si lui popika si sa ne reprezentati cum trebuie ……

 13. Bogdane, in viata intalnesti oameni rai si buni, nu toti stiu ce inseamna munca, sacrificiu , pasiune si chiar si ce inseamna 7000 pct. Asa ca lasa-i si pe ei sa se simta bine.

 14. da nici ca tine ba plavane,te vaiti k o femeie….sper ca nu imi mai stergeti si mesajul asta donul cu situl.va multumesc

 15. Va salut pe amandoi, eu ce sa mai zic fratilor ca m-am lasat pt ca m-a batut un om de nimic…care l-am batut timp de 10 ani la fiecare decatlon,heptatlon si acum 2 ani. La un grand prix inainte de Cupa Europei si care era un concurs mai important decat campionatul national, pt ca era selectie la cupa europei a facut 5800 de puncte dupa intoarcerea de la Cupa Europei, la campiobatele nationale a facut 6.780 de puncte!! Hahahaa diferenta intre concursuri a fost de 3 sapt!!! Eu ce sa mai zic…?!?!? Felicitari Bogdanel pt rezultat si loc…si tu feniuc …bv si tie dar uite aici la mine ce a facut Federatia!!:)))))

 16. consumi tu oxigen degeaba,aveti ceva de zis,ziceti.mi in fata,va e frica,inseamna ca va asumati tot ce ziceti durilor…!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.